Skip to content
Æggesalat, opskrift af Trine Rubak, underviser ved FOF Aarhus

Æggesalat

Opskrift: Lækker æggesalat til frokostbordet

Uhm! Der er ikke noget som en god rugbrød med frisklavet æggesalat og grønt på toppen! Vores dygtige underviser Trine Rubak har udviklet denne enkle opskrift på æggesalat, som helt sikkert vil gøre sig godt på dit frokostbord. Denne hjemmelavede æggesalat er nem at lave, så du kan nemt bruge den til at give din hverdagsfrokost et ekstra pift eller imponere dine gæster med den til påskefrokost.

Du finder endnu mere madinspiration på vores mange forskellige madhold, hvor Trine også underviser og vil lære dig at lave flere lækre retter. Se alle vores madkurser.

Lad dig også inspirere af Trines blog Suitfood, hvor du kan finde flere fantastiske opskrifter.

Opskriftdetaljer

Æggesalaten er vegetarisk.
Du kan også eksperimentere med at tilføje andre krydderurter, så du nemt kan sætte dit eget præg på æggesalaten, alt efter hvad du kan lide.
Æggesalaten kan sagtens fungere som pålæg i sig selv - så kan du evt. putte skiver af tomat ovenpå. Men den er også rigtig lækker som ekstra tilbehør ovenpå sildemaden.

Ingredienser (til 3-4 personer):

3 æg
1 spsk mayonnaise
2 spsk creme fraiche 18 %
1 tsk grov sennep
Salt og peber
½ tsk karry
¼ tsk gurkemeje
½ æble
1 stilk blegselleri
1 spsk dild, hakket
1 spsk karse

Fremgangsmåde:

  1. Kog æggene i 10 min. Kom dem i koldt vand.
  2. Pil æggene når de er kølet af og skær i små tern.
  3. Bland i en skål: creme fraiche, mayonnaise, sennep, karry og gurkemeje. Smag til med salt og peber. Bland det med æggene samt små æbletern og blegselleritern.
  4. Bland krydderurterne i.
  5. Nyd æggesalaten oven på et stykke rugbrød og evt. til din sild.

Velbekomme!

Opskrift på æggesalat - fof århus og trine rubak

Vil du gerne have inspiration til mere vegetarisk pålæg og tilbehør? Se 3 nemme vegetariske opskrifter på ting til frokostbordet:

Grøntsagsret fra madkurset Grøntsagsglæde ved Trine Rubak i FOF Aarhus

Hverdagsmad

Sund og lækker mad

Få inspiration til opskrifter og teknikker, som kan pryde din madlavning med i hverdagen