Skip to content
Æbler i kurv, artikel på FOF Aarhus' inspirationsunivers

Ovnbagt grød med sæsonens æbler

Ovnbagt grød med sæsonens æbler

Denne opskrift er udviklet af madunderviser Trine Rubak og er perfekt til at få brugt dine hjemmedyrkede æbler.

Opskriften giver 4 stk.

Ingredienser

200 g æblemos (gerne hjemmelavet)
100 g havregryn
30 g mandler
2 dl vand
1 tsk. bagepulver
1 nip salt
2 æg (str. M/L)
1 tsk. kanel
½ tsk. kardemomme

Topping

Kanelsukker
Et lille æble

Billede af ovnbagt grød med æbler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

  1.  Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
  2. Pisk æggene sammen med æblemos til det bliver lyst og luftigt.
  3. Bland derefter de øvrige ingredienser i.
  4. Smør fire forme med smør og fordel dejen i formen.
  5. Skær tynde både af æble og vend dem i kanelsukker. Placerer dem på toppen af dejen.
  6. Bag dem ca. 30 min.

Trine Rubak har flere madhold hos FOF, hvor du kan få meget mere inspiration til din madlavning. Find dit hold lige her.
Kig også forbi hendes blog, suitfood, hvis du gerne vil finde nye, sunde og lækre opskrifter både inden for det salte og søde køkken.

Blåbærtærte, madkursus ved FOF Aarhus

Bagning og sødt

Kom med i køkkenet og lær mere om bagning og søde sager der smager.