Skip to content
Bliv KLOGERE på Hjemmeværnet på Djursland med FOF Djursland

Bliv KLOGERE på Hjemmeværnet

Bliv KLOGERE på Hjemmeværnet

Hjemmeværnet på Djursland er blandt andet Hærhjemmeværns Bevogtningskompagni Djursland, som holder til på det tidligere Flyvestation Tirstrups militære område. 

I området er der også 2 Flyverhjemmeværns Eskadriller FHE 274 og 275, samt SSR som er en specialenhed under Hjemmeværnet, lidt lignende Jægerkorpset. 

HVK Djursland er et bevogtningskompagni, det vil sige at vores hovedopgave er at kunne bevogte samfundsvigtige civile og militære installationer. 

Andre vigtige opgaver, er at kunne stille personel til hjælp for beredskabet eksempelvis ved oversvømmelser, brand m.m. Ligeledes skal vi kunne hjælpe politiet med trafikregulering, afspærring af gerningssteder, eftersøgning af personer og evt. gerningsvåben. 

Vi deltager også i internationale øvelser, sammen med andre NATO enheder eller lokale hjemmeværnsenheder i andre lande, senest har HVKDJL med en gruppe været i Estland på øvelse SPRINGSTORM. 

Jørgen Flindt har selv været udsendt til Afghanistan i 2009-2010 i 4 måneder sammen med en HJV Bevogningsdeling til Camp Price i Helmand provinsen 

Se flere foredrag HER