Skip to content

VIGTIG BESKED! Fra den torsdag d. 28. september kl. 17 til mandag d. 2. oktober kl. 05.00 vil det ikke være muligt at tilmelde sig et kursus, da vores bagvedliggende system skal gennemgå en større opdatering. Der er igen åbent for tilmeldinger fra kl. 5.00 den 2. oktober.

Oplev et anderledes København

Oplev et anderledes København

Besøg Børsen og Vridsløselille på denne 2 dages bustur.

Velkommen til en unik oplevelse, når vi besøger København. I forbindelse med ”Matadorerne” har vi fået et glimt af den smukke og historiske bygning Børsen indefra. Vi har været så heldige at få lov til at komme på besøg på Børsen, som stod færdig med spir i 1625 og dermed er ét af de ældste huse i København.

I 1855 blev den udtjente bygning købt af Grosserer-Societetet og indrettet til aktiebørs. I den forbindelse blev den også forsynet med røde mursten, for det mente man i datiden "hørte sig til" på en Christian IV-bygning. I bygningen kan man bl.a. se finansfyrsten C.F. Tietgens gamle kontor. Én af Københavns første telegrafer blev også installeret her.  

Turen byder også på et besøg på det tidligere Vridsløselille Statsfængsel, som blev bygget på en øde mark i 1800-tallet, og det 15.000 m² store såkaldte ”Forbedringshus på Vridsløselille Mark” stod klar til indvielse i 1859. Her havde fangerne udsigt til en afsoning i komplet isolation bag den høje fængselsmur, der stadig omkranser fængslets 30.000 m² store areal den dag i dag.

 
Dag 1

Efter opsamling kører vi mod Sjælland og holder en kort pause undervejs, inden vi ankommer til København. Vi starter med at køre til Vor Frelsers Kirke, hvor vi besøger kirken. Der er også mulighed for at besøge Vor Frelsers Kirkes ikoniske tårn, der rummer kirkens seks store klokker, som indgår i kirkens fantastiske klokkespil med hele 48 klokker - et klokkespil, som har en helt speciel betydning for Christianshavn.

Herfra kører vi til Børsen, hvor vores rundvisere står klar til at tage os med rundt i de historiske lokaler, mens vi nyder et glas vin eller en øl.  

Idéen til Børsen var, at Christian IV ville sætte gang i Københavns handel, og dermed skulle bygningen kunne huse to gange 20 boder, da den åbnede. På det tidspunkt var Børsen omkranset af vand på tre sider, så skibe kunne sejle direkte op og losse varer. Og de fineste varer var at købe i bygningen, hvor der var adgang ad rampen mod Københavns Slot - bagved var broen til det nybyggede Christianshavn. Tårnet blev bygget af kongens fyrværkerimester, og dragerne var i stand til at spy ild under kongens store fester.

Efter en dejlig rundvisning kører vi til vores hotel (Copenhagen Island), hvor vi indkvarteres. Fælles middag.  

Dag 2

Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører en kort byrundtur i København, inden vi kører til bydelen Albertslund og besøger det tidligere Vridsløselille Statsfængsel, der i mere end 160 år har stået som et kendt vartegn for både bydelen og for danske og udenlandske ”Olsen Banden”-fans.  

Vi får en rundtur i fængslet, som komplet med dets autentiske fangehuller, sikringsceller, isolationsgårde, volleyballbaner, købmandsbutik, kirke og uddannelsesforløb ikke blot vidner om grænsen mellem forbrydelse og straf og afsoning og resocialisering. Fængslet vidner også om en historisk lang udvikling i det danske fængsels- og straffesystem, hvor næsten hver en mursten i fængslet fortæller sin egen personlige historie.

Efter en ”fængslende” rundtur kører vi til Roskilde, hvor der er mulighed for en sen frokost og måske et besøg i Domkirken, inden vi kører retur til vores hjembyer.  

Inkluderet i prisen:  

Bustransport tur/retur

1 x overnatning m/morgenmad
1 x sandwich (dag 1)
1 x middag
1 x besøg på Børsen inkl. 1 drink
1 x besøg på Vridsløselille Statsfængsel
1 x tur til Roskilde
Dansk rejseleder
 

Opsamling:

Kl. 10.00 – Nyborg Banegård  

Overnatning på Copenhagen Island.

Ca. otte dage før afrejse sendes informationer ud omkring turen.  


GIBA Travel forbeholder sig ret til mindre ændringer i programmet i forhold til de forskellige arrangementer og opsamlingstiden.

Bemærk:

Prisen er for én person i dobbeltværelse.
Der er mulighed for enkeltværelse: kontakt FOF Østfyn ( ostfyn@fof.dk Tlf 30 80 26 60)
Tillæg enkeltværelse = 495 kr. (der er 4 stk til rådighed, så det er først til mølle)

Turen egner sig ikke for dårligt gående eller kørestolsbrugere.
Teknisk rejsearrangør er GIBA Travel.Turen udbydes i samarbejde med andre FOF afdelinger.
Ved framelding til ture og rejser er det den tekniske rejsearrangørs afbestillingsbetingelser, der er gældende.

Seneste frist for tilmelding er 15.10.2023.
Der tages forbehold for trykfejl samt ændring i program.