Skip to content
Nils Malmros instruerer - billede til foredrag i Hinnerup - FOF og Favrskov Bibliotekerne januar 2023

Nils Malmros

Nils Malmros

Hør Nils Malmros fortælle om sine film og sit liv. 

Onsdag d. 18. januar gæster Nils Malmros Hinnerup Bibliotek & Kulturhus med et foredrag, hvor han vil bringe os med ind i hans verden af film. 

Nils Malmros er en af landets mest anerkendte filminstruktører. Når han besøger Hinnerup d. 18. januar, vil han fortælle om sit liv med produktion af filmklassikere som Lars-Ole 5.c, Drenge, Kundskabens træ og Kærestesorger. Nils vil også give os indsigt i instruktørens arbejde med skuespillerne og give en personlig beretning om, hvorfor hans film har rod i hans eget liv. I kan glæde jer til at få et spændende indblik i Nils Malmros’ mangeårige karriere i filmbranchen og en skildring af hans unikke historie. 

Nils Malmros er foruden selvlært filminstruktør også uddannet læge. Han har lavet filmene “En mærkelig kærlighed ” (1968), “Lars Ole, 5C” (1973), “Drenge” (1977), “Kundskabens træ” (1981), “Skønheden og udyret” (1983), “Århus By Night” (1989), “Kærlighedens Smerte” (1992), “Barbara” (1997), “At kende sandheden” (2002), ”Kærestesorger” (2009) og ”Sorg og Glæde” (2013). 

For Nils Malmros har det altid været den stærke psykologiske og realistiske skildring af mennesker, der har været omdrejningspunktet i hans film. De fleste af filmene er baseret på instruktørens egen opvækst og voksenliv og fire af Nils Malmros’ film har modtaget Bodil-priser som årets bedste film. 

Foredraget er arrangeret af FOF og Favrskov Bibliotekerne.