Skip to content
Mandeyoga hos FOF-Vest

Yoga for mænd

Yoga for mænd

Mænd og kvinders fysik er forskellig fra naturen. Mænd har generelt en bedre kondition og et bedre iltoptag, hvorimod mænds bindevæv er mere stramt og stift i forhold til kvinders. Derfor oplever mange mænd gener som stivhed, smerter i ryg, nakke, skulderregion, eller måske er der blevet langt ned til gulvet? Her er Yin yogaen et fortrinligt virkemiddel, da vi arbejder med at løsne og strække vævet, så kroppen får bedre arbejdsforhold. 

Yin yoga er et godt modstykke til dig der dyrker sport såsom løb, cykling, fodbold mm., hvor du vil opleve, at yogaen kan forbedre din præstation i andre sportsgrene. For dig som har stillesiddende arbejde vil Yin yogaen også være en god hjælp til at få løsnet op og skabt bevægefrihed i kroppen. 

Ofte starter jeg undervisningen med lette aktive bevægelser for at gøre det lettere at lande i Yin yogaens lange dybe og intense stræk af muskler og bindevæv, for derved at støtte kroppen til at slippe muskelspændinger, smerter og stivhed. Under de afsluttende rolige Yin yoga stræk, vil du mærke, hvordan krop, åndedræt og tankerne falder til ro. Hver gang afrundes med liggende afspænding/mindfulness.

Udover at påvirke kroppen, så påvirker Yin yogaen også sindet. I Yin stillingerne trænes bl.a. at være nærværende og mindfuld. Gennem de lange passive stræk, hvor du hviler ind i stillingerne, vil du mærke hvordan både krop, åndedræt og dit sind falder til ro, og derfra får mulighed for at restituere og samle fornyet energi og overskud.

Det kræver ingen kendskab til yoga for at deltage, da forløbet tilrettelægges, så både nybegyndere, og dig der har prøvet det før, kan profitere af det. Det er vigtig for mig at nævne, at man ikke kan være for ”stiv” i kroppen til at deltage i min yoga, så lad ikke det holde dig tilbage.

Jeg glæder mig til at byde dig indenfor, og give dig mulighed for i egen krop og sind at mærke alle de gavnlige virkninger af Yin yogaen.
Kom gerne i blødt tøj, og gerne med to lag på overkroppen, så du har mulighed for at tage en trøje på/af undervejs. 
Måtter og øvrigt udstyr findes i lokalet vi har til yogaen.

Underviser: 
Min baggrund for at undervise i yoga er mine uddannelser som fysioterapeut, certificeret Yin yoga lærer og uddannelsen Yoga mod Stress. Derudover er jeg har jeg en mindfulness instruktør uddannelse (MBCT) og er uddannet i compassion fokuseret terapi (CFT).

Har du spørgsmål til holdet er du meget velkommen til at kontakte mig via mine kontaktoplysninger her på holdsiden, alternativt kan du kontakte FOF`s kontor på: tilmelding@fof-vest.dk