Skip to content
Yoga hos FOF-Vest

Yoga for seniorer

Yoga for seniorer

Yoga er for alle, uanset alder. Skab balance i din krop og dit sind, mens du øger din smidighed og styrker din balance.  

Er du gået på efterløn/pension, og har du brug for at få arbejdet hele kroppen igennem, så er dette hold noget for dig. Kendskab til yoga er ikke nødvendigt, da alle deltager ud fra hver sit udgangspunkt.

I yoga arbejder du med din smidighed, styrke, balance og dit åndedræt. Stillingerne har også en lang række gavnlige effekter på f.eks. hjerte, kredsløb, fordøjelse og indre organer. 

Udgangspunktet er Hatha yoga og de klassiske yogastillinger, tilpasset seniorer. Andre øvelser og stillinger er også tilpasset seniorer.  Vi har meget fokus på åndedrættet, mens vi bevæger os og er i stillingerne. 

Undervisningen starter med en vejrtrækningsøvelse og afsluttes med en afspænding ca. 15 minutter. Imellem det arbejder vi hele kroppen igennem, og hver gang er der fokus på et bestemt sted i kroppen, f.eks. nakke/skuldre, ryg, hofter, fødder eller bindevæv. 

Jeg lægger meget vægt på, at deltageren lytter til sin egen krop. Hvis noget er for vanskeligt eller ikke føles rigtigt for dig, kan du springe over, eller jeg viser en anden måde at lave stillingen på.  Hvis f.eks. balancen er udfordret, kan man i balanceøvelserne støtte sig til en væg. 

Der er yogamåtter og alt andet, vi har brug for, i det dejlige lokale. Hvis du ønsker at medbringe din egen yogamåtte, er du selvfølgelig velkommen til det. 

Jeg har undervist i yoga siden 2017 og er uddannet hos Yogauddannelsen v/Tanja Sofie i Vejle.