På dette ostekursus får du mulighed for at finde din indre mejerist frem.
Det er rent trylleri at se mælken forvandle sig fra flydende til fast form, et ældgammelt håndværk, som vi forsøger at efterligne på bedste vis.
Over to på hinanden følgende dage laver vi hytteost og fenjaost (en slags feta). Den første bliver klar på dag et, og den anden bliver næsten færdig dag to. Modningen foregår hjemme.
Medbring: Et håndklæde, 2 honningglas el lign. med låg og – i tilfælde af ventetid evt. strikketøj, snakketøj og andet tøj, da der er ventetid under processen. Måske også en mellemmad og 2 liter (sød)mælk.
Jeg sørger for de øvrige ingredienser samt det grej, vi skal bruge. I må påregne udgift dertil på 20 kr. som afregnes direkte til underviseren.
Undervisningen foregår på Fanø Skole hjemkundskab.
Dato | Tid | Sted | Navn | |
---|---|---|---|---|
1 | Mandag 10.11.2025 | 17:00-21:00 | Fanø Skole | Kirsten Anneberg Stidsholt |
2 | Tirsdag 11.11.2025 | 17:00-19:00 | Fanø Skole | Kirsten Anneberg Stidsholt |