Skip to content
Jens Andersen | Forfatter | Kongeord og andre biografier | Foredrag | FOF Aarhus |

En aften med Jens Andersen - Bagom Kongeord og andre biografier

I sine mange prisbelønnede biografier har forfatter Jens Andersen skrevet om både kunstnere og kongelige, alt fra H.C. Andersen og Astrid Lindgren til Kim Larsen og Dronning Margrethe 2.. Senest har Jens Andersen lagt øre og pen til Kong Frederiks ord i bogen Kongeord (2024).

Denne aften kan du møde den anerkendte forfatter, når han fortæller om sine mange møder og oplevelser i selskab med Frederik 10., Kim Larsen, Astrid Lindgren, Dronning Margrethe og LEGO-ejer Kjeld Kirk Kristiansen. Er der egentlig forskel på at skrive om en spillevende kronprins og en afdød digter? Hvordan griber han de biografiske historier an? Findes der en sandhed, når man skal portrættere et andet menneske? Og hvad gør han, når hovedpersonen pludselig dør midt i det hele?

Du får et interessant indblik bag kulisserne af biografiers tilblivelse, og i de overvejelser og refleksioner, som ligger bag de menneskemøder og livshistorier, der skal formes til en fængslende fortælling i en fysisk bog.

Der vil i forbindelse med foredraget være muligt at købe og få signeret Jens Andersens bøger.

Om Jens Andersen

Jens Andersen er fuldtidsforfatter, og ph.d. i nordisk litteratur fra Københavns Universitet. Han har bl.a. skrevet bøgerne: M – 40 år på tronen (2011), Denne dag, et liv (2014), Under bjælken – et portræt af Kronprins Frederik (2017), Kim Larsen – Mine unge år (2018), Et liv med LEGO (2021) og Ditlevsen (2022). 

Andersen har modtaget adskillige udmærkelser og priser bl.a. Georg Brandes Prisen, Weekendavisens Litteraturpris, Søren Gyldendal Prisen, H.C. Andersen Legatet og Politikens Litteraturpris. For sin Astrid Lindgren-biografi modtog han Den faglitterære pris i 2015, mens hans biografi om Kim Larsen løb med både Læsernes Bogpris og Blixen-prisen som “Årets biografi” i 2019. 

Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Dokk1.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 01.10.2024 19:00-21:00 Dokk1 Jens Andersen

Jens Andersen