Skip to content
Lars Fournais, århusiansk erhvervsmand med talrige bestyrelseshverv dansk erhvervsliv.

Fodboldens inderste væsen – et indspark fra øverste hylde!

Alle aarhusianere kender AGF, og alle med interesse for fodbold har en fornemmelse af, at det for mange fans handler om mere end fodbold i idrætslig forstand. Når vi skriver ”KSDH” til hinanden og på sociale medier, så tilkendegiver vi, at vi er en del af flokken og fællesskabet  også selv om det AGF, vi orienterer os imod, juridisk set er et aktieselskab, AGF A/S.

Denne aften skal vi møde Lars Fournais, bestyrelsesformand i AGF’s professionelle afdeling siden 2012. Udover posten i AGF har Lars Fournais talrige bestyrelsesposter i dansk erhvervsliv, og han er vel det, man i daglig tale kalder en af ”de tunge drenge” i dansk erhvervsliv.

Det kendetegner givetvis de fleste bestyrelsesformænd i fodboldens bedste rækker, at de tager ansvaret af andre årsager end honoraret. For at forstå fodboldens væsen, må man starte med at forstå, hvad der driver bestyrelsen i topklubberne. Med andre ord: Hvad er det, der driver en erhvervsmand som Lars Fournais, når han vælger at bruge tid som bestyrelsesformand i en fodboldklub? En fodboldklub som nok er et aktieselskab, men i sidste ende i alle aarhusianernes forståelse er og bliver en fodboldklub?

Man kaster ikke sin kærlighed på et aktieselskab – man kaster sin kærlighed på en fodboldklub. Det handler om klubånd, det handler om byen, og det handler om fællesskab. I det lys bliver et nyt spørgsmål interessant: ”Hvad får en professionel erhvervsmand – nu på 12. år – til at påtage sig ansvaret for en fodboldklub, når han med sikkerhed kunne hente langt større honorarer, hvis han brugte sin tid andet steds”?

Flemming Østergaard skrev bogen Varmt hjerte, koldt blod (2005) om FCK, hvor han gav sit perspektiv på bestyrelsesarbejdet i en fodboldklub. Nu er det tid til at høre ”vores formands”, Lars Fournais', perspektiv på fodboldens inderste væsen. Han vil bl.a. kaste lys over disse nøglespørgsmål:

  • Hvad driver dig i forhold til AGF?
  • Hvad var dine bekymringer, da du takkede ja til formandsposten?
  • Hvad har overrasket dig mest i din varetagelse af hvervet?
  • Hvad har været din største glæde?

Der venter os en spændende aften i selskab med en af fodboldens mest indflydelsesrige ledere.

Om Lars Fournais

Lars Fournais er en kendt aarhusiansk erhvervsmand med talrige bestyrelseshverv i dansk erhvervsliv. Siden 2012 har han desuden været bestyrelsesformand i AGF A/S, som er moderselskabet bag AGF’s professionelle afdeling.

For hver solgt billet til foredraget donerer FOF Aarhus kr. 50.- til AGF’s ungdomsafdeling.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 26.09.2024 19:00-21:00 Solsalen Lars Fournais

Lars Fournais