Skip to content
Svend Brinkmann, professor i almenpsykologi og kvalitative metoder på Det Humanistiske Fakultet på Aalborg Universitet .

Oplevelsessamfundet

- Om det vigtige i at opdage, at dit liv består af mere end oplevelser

Svend Brinkmann inviterer dig til en tankevækkende rejse ind i Oplevelsessamfundet.

Kender du det, når du bliver spurgt, om du har haft en god oplevelse, uanset om du har besøgt et offentligt toilet, klikket på ”køb”-knappen på nettet eller måske endda været til en begravelse? Velkommen til Oplevelsessamfundet!

Vi lever i et oplevelsessamfund, hvor enhver værdi gøres op i, om individet har fået en god oplevelse, og hvor oplevelsesøkonomien er vokset enormt ved at appellere til forbrugernes begær efter underholdning.

I oplevelsessamfundet er oplevelser blevet kampplads for mange af tidens debatter. Man er på den ene side krænket, hvis man oplever at være krænket, men på den anden side kan en kritik også altid affejes med henvisning til, at noget bare var en subjektiv oplevelse. Problemet for begge sider er, at tidens diskussioner har svært ved at bevæge sig ud over det subjektive. Oplevelsessamfundets debatter kortslutter, når de ikke længere handler om, hvordan verden er, men kun om, hvordan den opleves.

Til dette foredrag tager Svend Brinkmann dig med ind i oplevelsessamfundets forunderlige verden. En verden, som er reduceret til vores oplevelse af den. Brinkmann forklarer til foredraget, hvorfor netop dette er et etisk problem. Han graver dybt ned i, hvordan det fungerer, udfordrer kritisk dets grundlæggende funktionsmåde og leverer et bud på en forståelse af mennesker, der ikke spærrer dem inde i psykologiserede oplevelsesrum.
For vi er mere end bare vores personlige oplevelser – vi skal huske på, at der er en fælles, objektiv virkelighed, hvis vi vil løse de store udfordringer, vores tid står overfor.

Så kom med til et foredrag, der vil få dig til at tænke over, hvordan vi kan leve bedre sammen i denne moderne verden og insistere på, at vi ikke kun er i verden i kraft af vores oplevelser, men med hele vores sind, fornuft og levende, bevægende kroppe.

Et tankevækkende og filosofisk foredrag om væren i verden.

Om Svend Brinkmann:

Svend Brinkmann er professor i almenpsykologi og kvalitative metoder på Det Humanistiske Fakultet på Aalborg Universitet og medlem af Det Etiske Råd.
Brinkmann har skrevet og redigeret en lang række bøger og mere end 200 akademiske artikler. Heriblandt Stå fast (2014), Gå Glip (2017), Tænk (2022) og Oplevelsessamfundet (2023)

Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Dokk1.

"Svend Brinkmann bevæger sig ubesværet ind og ud af emner og op og ned ad abstraktionsstigen. Komplekse begreber illustrerer han med personlige historier og anekdoter.
DELTAGER PÅ TIDLIGERE FOREDRAG VED SVEND BRINKMANN

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 01.05.2024 19:00-21:00 Dokk1 Svend Brinkmann

Svend Brinkmann

Svend Brinkmann er professor i psykologi på Aalborg Universitet. Hans forskning foregår i grænsefladen mellem psykologi, filosofi og kulturanalyse, og han er forfatter til en lang række bøger og artikler om disse områder.

I 2015 modtog Brinkmann DR’s Rosenkjærpris og Gyldendals formidlingspris, og i 2017 udnævnte Politiken ham til årets meningsdanner i Danmark.

Netop nu forsker han blandt andet i den stigende udbredelse af psykiatriske diagnoser og i sorg som psykologisk og kulturelt fænomen.