Skip to content
Lars Erik Bethge, museumsleder og foredragsholder i FOF Aarhus

Danevirke - nationalklenodie og nationalisme

Det gamle danske forsvars- og grænseanlæg Danevirke er ikke blot danmarkshistoriens største fortidsminde, men også vikingetidens største byggeprojekt, Nordens største fæstningsværk og UNESCO’s verdensarv. I dette foredrag dykker vi ned i historien sammen med museumsleder Lars Erik Bethge.

Efter sit første liv på ca. 800 år - fra jernalderen til middelalderen - genopstod Danevirke i 1800-tallet som vartegn på afgrænsningen overfor tyskerne og dansk bolværk. Frem til vore dage har Danevirke nået at være både slagmark, dansk nationalt symbol, offer for nazistisk propaganda, tysk forsvarsstilling, genstand for dansk-tyske konflikter og sindbillede på fællesskab og mellemfolkelig forståelse.

Danevirkes sidste 200 år har været fyldt med spændende begivenheder og gode historier, som Lars Erik Bethge vil præsentere os for.

Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Grænseforeningen Aarhus og Dokk1.

Om Lars Erik Bethge

Lars Erik Bethge er museumsleder på Museum Danevirke. Han har tidligere været talsmand for den slesvig-holstenske delstatsregering og kommunikationsansvarlig for Sydslesvigsk Vælgerforening (SSW) og Sydslesvigs Forening.

Museumslederen har bl.a. skrevet bøgerne Danevirke: Danmarks fødselsattest og verdens kulturarv (2020) og Danevirke: Nationalisme, nazisme og dansk-tysk forsoning (2022).

 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 07.05.2024 19:00-21:00 Dokk1 Lars Erik Bethge

Lars Erik Bethge