Skip to content
Nina Palesa Bonde, dommerfuldmægtig og debattør.

Var koranloven nødvendig?

- Og har den skadet ytringsfriheden?

Intet over og intet ved siden af ytringsfriheden. Det var mantraet, da Danmark gennemlevede Muhammedkrisen i 2005 og 2006.

Anderledes lød det i 2023, da et flertal i Folketinget gennemførte koranloven som en reaktion på De danske patrioter og andres afbrænding af koraner foran udenlandske ambassader, og i sidste ende fordi flere muslimske lande lagde pres på Danmark.

Loven har udløst kritik for at indskrænke ytringsfriheden. Ytringsfriheden kan være en besværlig størrelse - nærmest en farlig størrelse - når folk glemmer, at der er ytringsfrihed, men ikke ytringspligt.

Men er koranloven nødvendig? Nogle mener, at man kunne have løst problemet på en mindre drastisk måde. Andre mener, at fordelene ved loven er større end ulemperne: Den forhindrer de provokerende koranafbrændinger, men forringer i praksis ikke ytringsfriheden – den er i dag ligeså god som under Muhammed-krisen.

Til foredraget vil Nina Palesa Bonde gennemgå synspunkter for og imod koranloven, lægge op til debat og folkeoplyse om både juraen bag koranloven, det parlamentariske forløb og de falske oplysninger, som fulgte med i debatten.

Om Nina Palesa Bonde

Nina Palesa Bonde er en debattør, der med både skarpe og velunderbyggede argumenter har engageret sig i den offentlige debat om ytringsfrihedens tilstand efter vedtagelsen af koranloven. Hun er dommerfuldmægtig, medstifter af ytringsfrihedsgruppen Gruppen Paty og formand for dommerfuldmægtigforeningen.

Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Tænketanken Prospekt.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 08.10.2024 19:00-21:00 Dokk1 Nina Palesa Bonde

Nina Palesa Bonde