Skip to content
Jerk Langer, foredragsholder, FOF Aarhus. Antiinflammatorisk kost.

Faste uden sult

Har du overvejet at faste? Nu kan du få lægens guide til, hvordan du kan faste for at opnå de bedste resultater.

I foredraget fortæller læge Jerk W. Langer om periodisk faste med udgangspunkt i sin nye bog Faste uden sult (Politikens Forlag). Baseret på videnskaben og hans årelange erfaring med klienter får du et opdateret overblik over fastens mange muligheder. Hør hvordan periodisk faste kan give mere energi og overskud i hverdagen, styrke kroppens modstandskraft, holde hjernen mentalt skarpere, lindre symptomer og formentlig beskytte mod aldring og sygdom. Faste kan gøre det lettere at opnå en sund vægt, uden at man er plaget af sult.

Når man faster, er det ekstra vigtigt at pakke sine færre måltider med sundhed, så man ikke kommer i underskud på vigtige næringsstoffer. Her er antiinflammatorisk kost et godt valg ifølge Jerk W. Langer. Han har selv fastet i årevis ved at springe morgenmaden over og få dagens første måltid ved frokosttid. Hvordan forener vi det med den gængse myte om, at morgenmad er dagens vigtigste måltid? Og hvordan undgår man at miste energi og muskelkraft under fasten?

Forskning peger på, at kroppen gennem evolutionen har tilpasset sig til at faste. Jerk W. Langer understreger, at periodisk faste ikke er en mirakelkur eller hurtig løsning, men en mulighed, som kan være værd at overveje. Du får indsigt i de mulige gevinster, resultater fra kliniske studier og et kig ind i cellernes maskinrum og grundlæggende biologiske mekanismer med komplicerede navne som autofagi, mitofagi, mTOR, og ketonstoffer.

Uanset om du er nysgerrig efter selv at prøve faste, eller i første omgang blot ønsker at forstå fastens muligheder og udfordringer, bliver det fascinerende at udforske et område, som stadig flere prøver på egen krop. Få tips til at komme i gang og god lejlighed til at få besvaret dine spørgsmål.

Om Jerk W. Langer

Jerk W. Langer er læge og forfatter til en række bøger, bl.a. 21 helbredende dage med antiinflammatorisk kost, Collagen – stærk, sund og smertefri, Sænk dit kolesterol og senest Faste uden sult. Jerk har været vært i flere tv-programmer, bl.a. TV2-serien En kur der dur.

Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Dokk1.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 19.11.2024 19:00-21:00 Dokk1 Jerk W. Langer

Jerk W. Langer