Skip to content
Skt. Pauls Kirke, 8000 Aarhus C. På tur med FOF Aarhus.

Sct. Pauls Kirke bag facaden

Alle aarhusianere kender Sct. Pauls Kirke, som ligger smukt på toppen af bakken, når vi bevæger os fra Banegårdspladsen op ad M. P. Bruunsgade. Men kender du egentlig historien bag kirken? Og er du nysgerrig på at komme med bag facaden? Så er denne rundvisning og det tilhørende foredrag lige noget for dig.

Få fx historien om, hvorfor kirkens tårne ligger mod nord, som ellers er helt ”forkert”. Hør også om baggrunden for opførelsen af kirken, som blev bygget i perioden 1884-1887 som et vidnesbyrd om Aarhus' vækst under industrialiseringen. Cand.theol. og ph.d. i kirkehistorie Uffe Holmsgaard Eriksen giver os et unikt indblik i Sct. Pauls Kirke og deler ud af sin store viden.

Efter oplægget får vi en rundvisning i Sct. Pauls Kirke, hvor vi også får lov til at se nogle af de hjørner af bygningen, som normalt ikke er åben for offentligheden. Til sidst samles vi til afrunding og eventuelle spørgsmål, der er opstået undervejs.

En del af serien 3 x bag facaden i Aarhus’ ældste kirker

Sct. Pauls Kirke bag facaden er ét af tre arrangementer, hvor vi besøger Aarhus’ ældste kirker.

Ved køb af de tre arrangementer i samlet serie får du en særlig fordelspris på kr. 175,- via dette link.

Du kan også købe en enkelt billet til turen i Aarhus Domkirke d. 13/11 og i Vor Frue Kirke d. 20/11.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 27.11.2024 10:00-11:30 Sct. Pauls Kirke Uffe Holmsgaard Eriksen
Uffe Holmsgaard Eriksen. Underviser på FOF Aarhus' Kulturhøjskole
Foredragsholder

Uffe Holmsgaard Eriksen

Uffe er cand.theol. og ph.d. i kirkehistorie. Han er en fast del af lærerstaben på FOF Aarhus' Kulturhøjskole, hvor han underviser i historie. Derudover forsker han i byzantinsk poesi ved Syddansk Universitet. Uffe er en kompetent turleder, og deler med stor begejstring og livlig udfoldelse ud af sin store viden.