Skip to content
Udflugter og ture | Tur til Blaavand

Tur til Blåvand - FLUGT og Skallingen

Tilmeldingsfrist: 10. juni 2024.

Tag med på en inspirerende tur til Blåvand med havehistoriker Ole Fournais, hvor vi udforsker det skønne vestlige Jylland og oplever en enestående blanding af kultur og natur.

FLUGT - Refugee Museum of Denmark

Vi begynder vores tur med et besøg på FLUGT – Refugee Museum of Denmark, som blev åbnet i juni 2022. Museet rummer utrolige historier om flygtninge gennem tiderne og er indrettet i den tidligere Oksbøllejrs bygninger. Området er en del af Danmarks historie og var engang landets største flytningslejr. Arkitektfirmaet BIG – Bjarke Ingels Group har stået for ombygningen af hospitalet i lejren, som i dag danner rammen for museet. De har formået at bevare en række originale detaljer fra bygningerne, og museet byder derfor på både stærke historier og smukke bygninger med historie.

Skallingen

Efter en dejlig frokost begiver vi os videre til den unikke halvø Skallingen, som over århundreder er blevet formet af vind og vejr gennem sandaflejringer. Her venter et enestående naturområde med et rigt fugleliv og ofte et hav af sæler.

Download program til print

Dagens program

  • 08.00: Afgang fra busholdepladsen, Valdemarsgade v/Musikhuset Aarhus, Todbjerg Busser.
  • 09.30: Kaffepause. Kaffe kan købes eller medbringes.
  • 10.30: Ankomst til Museum FLUGT.
  • 13.00: Lækker frokost på restaurant Hr. Skov i Blåvand.
  • 14.30: Vi kører ud på den enestående halvø Skallingen og oplever det rige fugleliv.
  • 19.00: Ankomst til Musikhuset Aarhus.

Praktiske informationer

Prisen er inkl. entré, guide og frokost.
Obs. Formiddagskaffe og drikkelse til frokosten er ikke inkluderet.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 24.06.2024 08:00-19:00 Musikhuset Aarhus Ole Fournais
Billede af Ole Fournais, havehistoriker og turleder i FOF Aarhus
Turleder

Ole Fournais

Jeg er cand.mag. havehistoriker og bosat i Aarhus. Gennem 35 år har jeg undervist på Beder Gartnerskole - nu Jordbrugets Uddannelsescenter, Aarhus - i en lang række fag. Men hovedfaget var "Havekunstens historie", som også er emnet for jævnlige foredrag både i Aarhus, Aalborg, Odense og København.

Gennem de seneste 25 år har jeg udviklet og gennemført en lang række haverejser i adskillige lande - og tilsvarende talrige kulturhistoriske rejser for flere firmaer i flere verdensdele.

Desuden anmelder jeg have- og plantebøger for flere faglige magasiner rettet mod professionelle fagfolk og mod private haveejere - og skriver artikler om haver og kulturplanter.