Skip to content
Åby krucifiks fra Vor Frue Kirke i Aarhus og Aarhus Domkirke.

Kirke Crawl - fra Kloster til Katedral

Kirke-byvandring i Aarhus C

Aarhus rummer en lang række markante kirkebygninger i midtbyen. På denne tur skal vi tilbage til middelalderens kirker og kigge nærmere på Vor Frue Kirke og Aarhus Domkirke sammen med turleder og kirkehistoriker Uffe Holmsgaard Eriksen.

Turen begynder i danernes Aros, hvor kristne missionærer igennem flere hundrede år havde prøvet at omvende de hårdnakkede barbariske nordboere. Efter Harald Blåtand gjorde danerne kristne, kom der også kirker til Aarhus. Vi bevæger os ned i det ældste stenkirkerum i Danmark, krypten under Vor Frue Kirke, og hører om Åby-krucifikset, nordboernes overgang til kristendom og Aarhus’ helt egen helgen, Nikolaj, som aldrig blev anerkendt som helgen.

Fra Vor Frue Kirke skridter vi over Lille og Store Torv til Skt. Clemens Kirke, den nuværende Aarhus Domkirke, Danmarks længste og højeste kirkebygning. Den blev påbegyndt i 1190’erne og ombygget flere gange. Vi skal se Bernt Notkes store altertavle og føle stemningen i den nye udsmykning af nordkapellet, som kunstneren Peter Brandes har stået for.

Om Uffe Holmsgaard Eriksen

Uffe Holmsgaard Eriksen er cand.theol. og ph.d. i kirkehistorie.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 06.06.2024 10:00-12:00 Foran Domkirkens Hovedindgang Uffe Holmsgaard Eriksen
Uffe Holmsgaard Eriksen. Underviser på FOF Aarhus' Kulturhøjskole
Foredragsholder

Uffe Holmsgaard Eriksen

Uffe er cand.theol. og ph.d. i kirkehistorie. Han er en fast del af lærerstaben på FOF Aarhus' Kulturhøjskole, hvor han underviser i historie. Derudover forsker han i byzantinsk poesi ved Syddansk Universitet. Uffe er en kompetent turleder, og deler med stor begejstring og livlig udfoldelse ud af sin store viden.