Skip to content
bælgfrugter, kikærter, linser, bønner, lær at lave bælgfrugter i FOF Aarhus

Bælgfrugter for begyndere

Kunne du tænke dig at begynde at bruge linser, bønner og andre velsmagende bælgfrugter i din madlavning? Men ved du ikke, hvor du skal starte, og hvordan du skal bruge dem?

Så tag med på kursus, hvor du kan lære at lave nemme og lækre retter med bælgfrugter. Sammen vil vi udforske, hvordan bælgfrugter kan bruges i alt fra hovedretter, mellemmåltider, tilbehør og snacks - ja selv bagværk!

Der er mange fordele ved at spise bælgfrugter. Det er blandt andet også derfor, at bælgfrugter er blevet en del af de officielle kostråd. De er både:

  • Billige
  • Klimavenlige
  • Mættende
  • Spækket med protein og andre vigtige næringsstoffer.

I Danmark har vi ikke tradition for at bruge bælgfrugter i vores mad, men i løbet af de seneste år har mange opdaget bælgfrugtens mange egenskaber. De kan dog være ret kedelige og smagsneutrale i sig selv, og derfor kræver det også en viden om, hvordan de kan gøres smagfulde og spændende at bruge i køkkenet.

Alle kan være med, så snup et forklæde og lad dig inspirere til spændende madlavning med et lavere klimaaftryk.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Søndag 26.05.2024 09:00-14:30 H.H. Seedorffs Str. 7 Cecilie Noach
Cecilie Noach | Underviser i madlavning | FOF Aarhus
Underviser

Cecilie Noach

Min nysgerrighed og interesse for mad er noget, der til dagligt fylder både i mit arbejds- og privatliv. Jeg er uddannet klinisk diætist, hvor min hverdag består af at vejlede, formidle ernæringsfaglige viden og hjælpe borgere med at skabe hensigtsmæssige kostvaner, som tager hensyn til sygdom, ønsker og mål.

Personligt elsker jeg at eksperimentere i køkkenet, hvilket jeg bruger en del af min fritid på. Jeg har særlig interesse i at gøre grøntsager og bælgfrugter nemt og spændende at spise. Mine kurser vil derfor altid tage udgangspunkt i kostrådene.

Under mit studie har jeg haft studiejobs, hvor jeg har lavet mad med både børn og voksne. Netop dette, at kunne lære fra mig af min egen viden og erfaringer i et køkken, og dele glæden omkring mad med andre, finder jeg utrolig givende. Jeg håber, du har lyst til at være med.

Jeg har en instagram, hvor jeg også deler lidt af det mad, jeg laver. Den kan du finde her.