Skip to content

Plantebaseret madlavning til hverdag og fest

Gå på opdagelse i det plantebaserede køkken og dens mange smage, og lær at lave velsmagende vegansk mad til både hverdag, højtider og fest. Vi vil lave kolde og varme retter, som du kan servere til frokost og aftensmåltidet, herunder klassiske retter til påskefrokosten, samt enkelte salater og desserter.
 
Du introduceres for sunde plantebaserede alternativer til kød og mælkeprodukter, veganske basisingredienser samt nye måder at bruge grøntsager.
 
Kurset er for dig, der gerne vil spise mere plantebaseret eller leve helt vegansk, og det uden at gå på kompromis med din sundhed.
 
I løbet af de fem kursusdage lærer du bl.a.:
- at lave veganske sild, deller og andet pålæg
- at lave ost af nødder og grøntsager
- at lave plantebaserede udgaver af klassiske og nye retter
   (fx. bøf med bearnaise sauce, burger, nachos og quinoa bowl, samt "flødeis" og diverse kager)
- forskellige måder at udnytte grøntsagers rige smagsnuancer


Udgifter til råvarer ca 100-125 kr. pr gang. Råvarerne vil så vidt muligt være økologiske.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 08.02.2024 16:30-20:30 Kerteminde byskole køkkenet Ditte Lustrup
2 Torsdag 22.02.2024 16:30-20:30 Kerteminde byskole køkkenet Ditte Lustrup
3 Torsdag 21.03.2024 16:30-20:30 Kerteminde byskole køkkenet Ditte Lustrup
Se alle Se færre

Ditte Lustrup

Ditte Christina Lustrup er uddannet inden for ernæring og sundhed samt forfatter til fag- og kogebogen ”Hyben - En vitaminbombe fyldt med smag og næring”, der udkom i 2019 gennem Muusmann Forlag. Hun er desuden medforfatter til et kapitel om hybens gavnlige egenskaber i den videnskabelige bog ’Medicinal Plants’, der udkom i efteråret 2022.

Siden Ditte var ganske ung, har hun haft en umættelig nysgerrighed på, hvordan den mad, vi spiser, påvirker vores velvære og sundhed, og én af hendes store interesser er, hvordan specifikke vitaminer og næringsstoffer styrker vores helbred. Hun brænder også for bæredygtig mad og grøn livsstil og har bl.a. skrevet flere artikler om økologiske superfoods og bæredygtige madtrends for et canadisk B2B-nyhedsmagasin. 

Udover at nørde med sundhedsvidenskab har Ditte mange års erfaring i det plantebaserede køkken. Hun har bl.a. arbejdet flere år hos den veganske og økologiske Café Kosmos i Odense samt udviklet plantebaserede opskrifter til både firmaer og sin egen instagram og madblog hybenliv.dk.