Skip to content
Kursus vævning FOF

Væv et tørklæde

Væv et tørklæde

Vi væver på rammevæv

4 dages kursus

Kurset er til dig der gerne vil prøve kræfter med væven, måske har du fået en væv, eller købt en væv fordi du gerne vil i gang med det gamle håndværk, eller skal have processen genopfrisket. Til dig der gerne vil sætte dit personlige aftryk på et tørklæde, du helt selv har vævet. 

På kurset skal vi væve et tørklæde i en lærredsbinding. Vi væver i uldgarnet "Supersoft fra Knoll", et garn der er nemt at arbejde med, og kvaliteten af det færdig vævede tørklæde er dejligt blødt. Jeg har færdige opskrifter med på tørklæder, og jeg har garn i flere farver, der passer til opskrifterne.

På de 4 kursus dage vil du lære at sætte væven op, fra opskrift til færdigt produkt. Jeg vil introducere og demonstrere de forskellige processer, der skal til for at komme i gang, skære trend, forritte, bomme, ritte, frembinde, væve. Vi snakker om, hvordan vi væver flotte kanter, monterer det vævede og efterbehandling.

 

Du behøver ikke have din egen væv for at deltage, men har du selv en væv, som du kan tage med, vil det være en fordel, for du har mulighed for at arbejde på væven mellem kursus dagene. En rammevæv, en klapvæv (skaftevæv), en tangentvæv eller en terapivæv kan alle bruges. Jeg stiller rammevæve til rådighed.

Alle kan deltage, både nybegyndere og øvede.

Medbring: skrivegrej og papir til notater, et målebånd, en væv hvis du har en, og alt med til væven.

1. mødegang: Der vælges opskrift og garn, der skæres trend, trenden sættes på og væven påbegyndes.
2. mødegang: Trenden sættes på væven, der sølles og frembindes, der væves.
3. mødegang: Hvordan læses en opskrift, og kan man selv lave en opskrift?
4. mødegang: Der væves og de vævede tørklæder tages af væven.