Skip to content
Skulptur værksted FOF Randers Peter Knøss - billeder af skrot, dampbøjet stol og ansigt i beton

Skulpturværkstedet

Skulpturværkstedet

Over 3 gange i foråret udfolder vi for første gang Skulpturværkstedet i Randers. På værkstedet skal vi forme, se, lytte, mærke, række ud og tale med hinanden om hvad vi gør med tingene. At arbejde skulpturelt med materialer, steder og krop er at forstå og sanse verden symbolsk. Forløbet bliver således praktisk og dialogisk. 

Man kan tilmelde sig alle 3 kurser samlet eller hvert kursus for sig.
Til hver undervisningsgang bliver der arbejdet med et nyt materiale, som underviseren præsenterer, herunder taler vi om materialets muligheder, grænser, beskaffenhed og bearbejdelighed som skulpturelt objekt. Kursisten får tingene i hænderne og laver selv en skulptur af det materiale den enkelte undervisningsgang lægger op til. På den måde får alle kursister en skulptur med hjem hver gang vi mødes.
På kurset vil der også blive tid til at præsentere en kunstner, der har gjort sig bemærket i det danske kunstlandskab, eller måske har en særlig tilgang til det skulpturelle.
Kristrupengvej råder over mange forskellige materialer, værktøjer og værksteder. Nogle værksteder er permanente, mens andre kan tages frem og aktiveres til lejligheden. På den måde kan vi igangsætte mange forskellige forløb inden for kunstproduktion og håndværksprægede aktiviteter.

De 3 skulpturværkstedsdage er:

Dampbøjning i ask d. 12. april

Skrot og svejsning d. 10. maj

Betonstøbning d. 7. juni

På alle dagene er der præsentation af et materiale + teknikker og værktøj, et kort oplæg om en kunstner og der arbejdes skulpturelt med materialet på baggrund af oplægget. Prisen er inklusiv materialer