Skip to content

Alexanderteknik

Alexanderteknik

Introduktionskursus i Alexanderteknik for begyndere.
Med Alexanderteknik lærer man grundlæggende bevægemønstre så som at sidde, stå, trække vejret, løfte armene etc. med en så optimal brug af sig selv fysisk og psykisk som muligt. Der bliver arbejdet med at bære kroppen med de stabiliserende muskler og få fornemmelse af centerlinjen, således at, man kan bevæge sig så frit og afspændt som muligt gennem dagens gøremål ex: Ens arbejde, sport, fritidsinteresser, musiker eller hus og have arbejde. Det hjælper os til at skåne kroppen og samtidig blive bedre til at koordinere i hverdagen.
Hvis man har symptomer, som ondt i led og muskler,  kan det skyldes dårlige vaner der dagligt slider på kroppen. Når disse disse vaner bliver afdækket, er det muligt systematisk at ændre vanerne, og derved vil den daglige belastning gradvist ophøre. Med hjælp fra Alexanderlærerens guiding og undervisning i hjælp til selvhjælp kan nye sunde bevægelsesvaner indlæres. Det medfører at mange symptomer i form af smerter og spændinger helt forsvinder eller mindskes.
Er man psykisk belastet, måske stressramt, så er alexanderteknikken også gavnlig, da man får redskaber til at afspænde og give ro til tankerne. 

Alexanderteknik er egnet for alle, uanset alder og fysisk niveau.

Kontakt Vivi Hansen for mere info på mail: vh@fof-randers.dk eller ring: 30201388

.