Skip to content
Løbbinding - weekendkursus hos FOF Vest

Løbbinding - weekendkursus

Løbbinding - weekendkursus

Lær at lave dine egne kønne og sjove bøtter, kurve og tasker. Løbbinding er en enkel teknik og et meditativt håndværk, hvor du kan bruge fantasien og udvikle dine egne ideer.

Kurset tager udgangspunkt i en gammel teknik – tybrindbindingen –, som anvendes i et nutidigt form- og farvesprog. Når du mestrer teknikken, kan du binde de fineste og sjoveste kurve, tasker og meget andet. Materialerne er tov, snor og garn i mange forskellige kvaliteter: Jute, sisal, hamp, papir og hør mm. Når du har lært teknikken, kan du lege med former og farver og binde de fineste og sjoveste bøtter, kurve, tasker, punge, bøtter, og meget andet. Vi mødes i et hyggeligt samvær og en overskuelig gruppe med god plads til alle.

Jeg har arbejdet med løbbinding i mange år og undervist i tybrindbinding siden 2014. Jeg samarbejder og udveksler ideer og erfaring med andre løbbindere, og sideløbende med undervisningen har jeg udstillet på Læsø kunstfestival, Hørvævsmuseet på Krengerup, Danmarks Industrimuseum Horsens og Bovbjerg fyr. Som noget nyt har jeg i 2022 været med som udstiller på Saltum Strikkefestival og Fanø Strikkefestival i Sønderho. Min pædagogiske erfaring har jeg fra min læreruddannelse og en del år i folkeskolen. Efter en tid som lærer har jeg været i flere andre erhverv, inden jeg sluttede mit arbejdsliv med at udvikle undervisningsmateriale til 1-10. klasse.  I 2019 udgav jeg 4 hæfter om løbbinding/tybrindbinding som supplement til mine kurser. Se mere på www.tovligheder.dk

Løbbindingskurset er primært et begynderkursus, og alle er velkomne til at deltage. Der kræves ingen forudsætninger, men det er en fordel, hvis man har beskæftiget sig med håndarbejde før. Viderekomne er også velkomne. Efter den første fælles introduktion arbejdes der individuelt.

På kurset lærer du den basale tybrindbinding, samt at starte og slutte et arbejde. Vi starter således med at binde en lille glasbrik eller en lille bøtte. De fleste vil i løbet af weekenden kunne nå at afslutte det lille arbejde og påbegynde et nyt. Løbbinding er en rolig fremadskridende proces, hvor man binder sting på sting, og fordyber sig i processen.

Vi har fokus på værktøj og gode arbejdsstillinger. Med udgangspunkt i en lille udstilling af færdige arbejder vil vi tale om de mange forskellige materialer og muligheder, der findes, udover dem vi arbejder med på kurset. F.eks. brugen af naturmaterialer og klude.

Kurset er et weekendkursus og vi mødes kl. 9:30 –  kl. 15.30 - både lørdag og søndag.

Det er svært at slippe håndværket, når vi er gået i gang, men vi holder små pauser, hvor vi ser på de udstillede genstande og taler om de muligheder, der er, når man har lært løbbindingsteknikken.
Vi holder også frokostpause, og der er en kogekedel til rådighed. Husk Madpakke og drikkevarer.

I ugen op til kurset vil du få tilsendt en e-mail med praktiske informationer og beskrivelse af, hvordan man finder lokalet.

Alle redskaber kan lånes på kurset, men du kan evt. selv medbringe en spids saks og en lille fladtang.

Materialepris:
kr.  50,00. pr. deltager. Flere materialer kan købes på kurset.

 

Jeg glæder mig til at se dig til en hyggelig weekend på mit løbbindingshold.

Hvis du har spørgsmål eller lignende angående holdet, må du meget gerne kontakte mig via min hjemmesides kontaktoplysninger  www.tovligheder.dk eller via mine kontaktoplysninger her på holdsiden eller gennem kontorets e-mail: tilmelding@fof-vest.dk.