Skip to content
Danskundervisning til virksomheder - FVU - FOF Vest

Danskundervisning til virksomheder

Danskundervisning til virksomheder

FOF Vest tilbyder danskundervisning til medarbejdere i større og mindre virksomheder. Undervisningen kan foregå på arbejdspladsen eller i vores undervisningslokaler i nærheden af virksomheden.

Med et FVU-hold i dansk styrkes medarbejderens kompetencer. Det skaber fastholdelse på arbejdsmarkedet, og det ruster medarbejderen til fremtidens krav. 

En investering i medarbejdernes kompetencer styrker virksomhedens samlede viden og erfaring – og giver dermed både stabilitet og udviklingsmuligheder.

 

Information om forløbet: 

Der findes 5 niveauer i danskundervisningen. 

 • FVU-Start:
  Hvis man har dansk som andetsprog og mangler lidt, er FVU-start faget for dine medarbejdere. Her arbejder vi på at blive bedre sprogligt med samtaleøvelser og små skriftlige opgaver.
  Efter 80 lektioner på FVU-start, skal medarbejderne lave en test på computer til brug for optagelse på FVU-dansk.

 • FVU-Dansk | Trin 1:
  Her arbejdes der med korte beskeder og lette tekster med lydrette ord.
  Der afsluttes med en prøve.

 • FVU-Dansk | Trin 2:
  På dette trin arbejder vi blandt andet med ord, der ikke staves som de udtales.
  Der afsluttes med en prøve. Bestået prøve på Trin 2 er medvirkende til, at medarbejderne kan søge om opholdstilladelse i Danmark

 • FVU-Dansk | Trin 3:
  Her arbejder vi med forskellige teksttyper og grammatisk forståelse.
  Der afsluttes med en prøve.

 • FVU-Dansk | Trin 4:
  Byder på debatartikler og avanceret dansk samt låneord fra andre sprog.
  Der afsluttes med en prøve. Bestået prøve på trin 4 er medvirkende til, at medarbejderne kan ansøge om dansk statsborgerskab. De kan også bruge FVU-dansk til at komme ind på en erhvervsuddannelse eller videre skolegang.

For at sikre at den enkelte medarbejder får den undervisning, som vedkommende har brug for, tester vi alle medarbejdere og opretter de hold, der er behov for.


Vi tager udgangspunkt i materialer fra virksomhedens hverdag

Undervisningen er praksisorienteret og tager udgangspunkt i medarbejdernes daglige opgaver. Vi anvender materialer fra arbejdspladsen, så deltagerne oplever, at de kan bruge undervisningen direkte i deres daglige funktioner.

I undervisningen arbejder vi bl.a. med virksomhedens skemaer, manualer, deklarationer, vejledninger, e-mails, faglige tekster mv. Har virksomheden særlige interesser i specifikke virksomhedsrettede tekster, inddrages disse i undervisningen.

Økonomi 
Undervisningen er gratis for deltagere og virksomheder. For at oprette hold skal virksomheden tilmelde minimum 8 deltagere og forløbet forudsætter stabilt fremmøde, MEN virksomheder kan gå sammen, eller man kan sende medarbejderen afsted på et af vores åbne hold i f.eks. Ølgod, Varde, Esbjerg, Fanø, Ribe eller Brørup.

Virksomheden kan søge løntilskud i form af Statens Voksenuddannelsesstøtte (se mere her: www.svu.dk), hvis medarbejderen deltager i arbejdstiden. Flere virksomheder kan vælge at gå sammen om at etablere danskundervisning for deres medarbejdere. 

Hvis du ønsker yderligere information, kommer vi gerne ud til et uforpligtende møde.

Kontakt vores konsulent Jette på tlf.: 2923 5530 eller via mail jho@fof-vest.dk