Skip to content
rumvejr solen

Rumvejr - når Solen går amok

Solen er vores nærmeste stjerne og det er dens energi, der gør det muligt for livet at eksistere. Som andre stjerner er Solen dog også aktiv og skaber fra tid til anden voldsomme udbrud. Det giver anledning til smukt nordlys, men kan også skabe forstyrrelser i elforsyning, radiokommunikation m.m.

I foredraget vil Michael fortælle om rumvejret, der på godt og ondt styres af Solens aktivitet.

Rabat ved samlet tilmelding til alle 5 foredrag

Hvis du tilmelder dig hele foredragsrækken med Michael Linden-Vørnle, får du en rabat på 145,- dvs. det femte foredrag er gratis: Tilmelding - alle 5 foredrag


Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 26.02.2025 19:00-21:00 FOF Randers Michael Linden-Vørnle
Michael Linden-Vørnle. Naturvidenskabelige foredrag. FOF Randers-Mariagerfjord

Michael Linden-Vørnle

Michael Linden-Vørnle er ansat som astrofysiker og chefkonsulent på Institut for Rumforskning- og teknologi ved DTU (DTU Space). Her arbejder han med rumforskning og har bl.a. været involveret i den europæiske satellitmission, Planck, der har kortlagt af eftergløden fra universets fødsel – det såkaldte big bang. Michael er også engageret i det tværfaglige forskningsområde rumsikkerhed, der sigter mod at forstå, følge og håndtere trusler fra rummet som fx udbrud på Solen samt menneskeskabt rumskrot. Endelig er Michael en flittig formidler, der ofte og gerne deler ud af sin store viden om universet og rumforskning. Michael har fået flere priser for sin formidling.