Skip to content
Tag jagttegn i FOF

Jagttegn

Jagttegn

FOF i Favrskov udbyder kursus i jagttegn med start i januar 2024. Undervisningen foregår på Hadsten Skole.

Vil du være jæger, skal du have dig et jagttegn. Og for at få dit første jagttegn skal du gennemføre et obligatorisk jagttegnskursusforløb og gå til jagtprøve.

Med dette FOF-kursus vil du være godt forberedt til den lovpligtige jagtprøve og derud over indføres du i ”Jægerens verden”, så du er bedst muligt forberedt til at møde op til de forhåbentlig mange spændende jagtture der venter dig forude.

Med talrige eksempler og beretninger fra mere end 50 år som jæger og erfaringer som jagttegnslærer for mere end 400 jagttegnsaspiranter, tager underviseren dig med ind i ”Jægeruniverset” og levendegør det ret omfattende pensum, der skal forberede dig til jagtprøve og til dit kommende jægerliv.

Undervisning og jagtprøve

Undervisning og materialer indeholder alt det du har behov for af teoretisk viden og praktiske færdigheder, for at bestå jagtprøven og ikke mindst, at få en god start som jæger. Undervisningen er bygget op omkring obligatoriske emner som;

  • Vildtkendskab, herunder vildtbiologi
  • Natur- og vildtpleje
  • Administration af jagt og vildtforvaltning
  • Jagt- og våbenlovgivning
  • Jagtetik og jægermoral
  • Jagtudøvelse, herunder jagthunde
  • Sikkerhed
  • Jægerhåndværk.

Desuden praktiske færdigheder ved skydning og håndtering af jagtvåben og ammunition, med særligt fokus på sikkerheden.

Kurset indeholder 60 lektioner, med i alt ca. 20 mødedage fordelt på både en teoretisk og en praktisk del.

Første mødeaften på Hadsten Skole gives en generel information om jagttegnskursets indhold og forløb, om jagtens prøver og formaliteter omkring jagt, våben og prøver, ligesom du får lejlighed til at benytte rabatordning ved bestilling af undervisningsmaterialer, som er; Lærebøgerne ”LOVSAMLING til jægeren” og ”JAGTTEGN”, som inkluderer login til portalen ”Jagtproeven.dk”, som indeholder bl.a.  E-bog, testfunktioner, o.m.a. (Gå evt. allerede nu ind og test din viden på www.jagtproeven.dk). 

Teorikurset fortsætter herefter på mandag aftener - se kursusplan med datoer herunder. Den praktiske del afvikles på en godkendt skydebane. Kurset slutter med en ”Frivillig Jagtprøve”, umiddelbart inden den obligatoriske jagtprøve, som afvikles af Naturstyrelsen.

Udgifter til materialer

Der skal påregnes udgifter til undervisningsmateriale, samt til skydebane, patroner og lerduer, i alt ca. 1000 kr. Udgifterne er ikke inkluderet i kursusprisen og afregnes med læreren. Du er velkommen til at kontakte læreren for yderligere informationer om jagttegnskurset, jagtprøver og jagttegn på tlf. 2393 3368 eller besøg hjemmesiden www.skovbojagttegn.dk.