Skip to content
Nærvær og ro i naturen - tryk på pauseknappen - FOF Vest

Nærvær og ro i naturen - tryk på pauseknappen

Nærvær og Ro i Naturen er et forløb som sigter mod at styrke din livskvalitet ved at give dig redskaber til at finde ro og livsglæde i en måske travl hverdag.

Holdet er for alle, men kan være for dig som oplever uro i krop og sind, måske har du været stress ramt eller er i risiko for at blive det, eller til dig som ønsker mere nærvær i dit liv.

Indholdet vil være en vekselvirkning mellem lette kropslige øvelser som alle kan deltage i, sanseoplevelser i naturen og guidede mindfulness-øvelser i og med naturen. Der arbejdes med afsæt i den nyeste forskning inden for Naturbaseret terapi, Mindfulness & Compassion, og der anvendes underbyggede og evidensbaserede tilgange.

Som mennesker er vi oprindeligt skabt til at være i naturen. Når vi opholder os i naturen på en nærværende måde, frigives hormoner som har en beroligende virkning, hvilket betyder at det bliver nemmere at slippe tankemylder og bekymringer for en stund, og derved får krop og sind lettere ved at restituere og samle energi og overskud til hverdagen.

Naturen er et godt sted at trykke på pauseknappen. 

Mødested:
Vi mødes ved Lunden, Lundvej 135, 6800 Varde. Kør ned i bunden af p-pladsen, der står jeg klar ved en bænk. Undervejs kan det være vi skal prøve at være andre steder i naturen, men det aftales løbende.

Medbring: 

Et underlag/yogamåtte og en vandflaske.

Forudsætninger: 
Deltagelse på holdet kræver, at du kan gå op til 3 km i et roligt tempo, og at du kan sidde ned på jorden (med underlag).

Underviser: 
Helene Rosenberg Larsen: fysioterapeut, yin yogalærer, mindfulness instruktør, og efteruddannet inden for Compassion Fokuseret Terapi og Naturterapi.

Information

  • Dato 17.04.2024-05.06.2024
  • Adresse Lunden
    Lundvej 35
    6800 Varde
  • Bemærkninger Mødested:Vi mødes ved Lunden, Lundvej 135, 6800 Varde. Kør ned i bunden af p-pladsen, der står jeg klar ved en bænk. Undervejs kan det være vi skal prøve at være andre steder i naturen, men det aftales løbende.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 17.04.2024 16:30-18:30 Lunden Helene Rosenberg
2 Onsdag 24.04.2024 16:30-18:30 Lunden Helene Rosenberg
3 Onsdag 01.05.2024 16:30-18:30 Lunden Helene Rosenberg
Se alle Se færre
Helene Rosenberg Larsen underviser hos FOF-Vest
Underviser

Helene Rosenberg

I min yogaundervisning anvender jeg naturligt min fysioterapeutiske baggrund og viden om kroppens opbygning og funktioner. I yogaen, som jeg formidler den, er der ingen forventning eller krav om, at alle skal se ens ud i stillingerne eller komme lige langt ud i strækkene. Vores kroppe kan anatomisk være meget forskellige, og derfor vil der også være variationer inden for de enkelte stillinger. 

Gennem yogastillingerne og den øgede fokus på at mærke kroppen skabes en mulighed for, at der både falder ro på sindet, åndedrættet og kroppen. På den måde bliver yogaen også en mulighed for en mental pause i en travl hverdag, og for at give både krop og sind mulighed for at trykke på pauseknappen og restituere.

Uddannelse: Fysioterapeut (1995), certificeret Yin yoga lærer (2019) Certificeret instruktør i mindfulness og mindful compassion (2018-21)