Skip to content
Det gode fotografi - FOF Vest

Det gode fotografi

Få en større forståelse for, hvad der skal til for at tage gode fotos, og bliv mere fortrolig med såvel kamera som teknikker.

På dette kursus tages der udgangspunkt i deltagernes nuværende niveau, og ønsker om at dygtiggøre sig inden for fotograferingens spændende verden.
Det henvender sig primært til begyndere og let øvede.

Kurset er baseret på digital fotografering, og optimalt udbytte opnås med et digitalt kamera. Dog er moderne smartphones så avancerede, at mange funktioner er de samme.

Vi starter med de grundlæggende begreber som er hele fundamentet for et godt fotografi. Teorien bliver suppleret med både gode og afskrækkende eksempler. Vi gennemgår de forskellige genrer inden for fotografering og hvilke muligheder og udfordringer der ligger der. Sammen udvælger vi de genrer, der er størst interesse for og fordyber os yderligere i disse. Deltagerne kommer ligeledes til at prøve kræfter med praktiske opgaver i de nærliggende omgivelser. Efterfølgende gennemgår vi de opnåede resultater, og diskuterer, hvad vi kunne have gjort anderledes.
Vi redigerer billederne i Adobe Lightroom og Topaz Sharpen AI, så de får det ekstra pift, som virkelig kan få billederne til at skille sig ud. Vi snuser også ganske kort til Adobe Photoshop og de ekstra muligheder det giver.

Når vi har lært hinanden lidt bedre at kende, vil hver enkelt deltager få mulighed for at medbringe eksempler på fotos, som man har udfordringer med eller er rigtig glad for. Så gennemgår vi teknikken bag og hvad der evt. kan gøres bedre.

Der vil også være mulighed for at få indstillet sit kamera, så det fungerer optimalt til hvert enkelt brugers behov.

 

Fotos taget af Kim Pedersen:

Det gode fotografi - FOF Vest  Det gode fotografi - FOF VestDet gode fotografi - FOF Vest  Det gode fotografi - FOF Vest

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 03.04.2024 18:30-21:05 FOF Kursuslokaler, Esbjerg Kim Pedersen
2 Onsdag 10.04.2024 18:30-21:05 FOF Kursuslokaler, Esbjerg Kim Pedersen
3 Onsdag 17.04.2024 18:30-21:05 FOF Kursuslokaler, Esbjerg Kim Pedersen
Se alle Se færre
Kim Pedersen underviser hos FOF-Vest
Underviser

Kim Pedersen

Det har længe været et stort ønske for mig at kunne indvie andre i fotograferingens spændende verden. En verden jeg har haft utallige glæder og oplevelser af i mange år. Sidste år var jeg f.eks. i Island i 3 måneder for at fotografere den smukke natur deroppe.

Jeg har interesseret mig for fotografering siden jeg var barn. De første mange år som analog fotograf, hvor jeg selv fremkaldte mine billeder, både farve og sort/hvid. Da de digitale kameraer kom frem, sprang jeg over på digital fotografering og har ikke set mig tilbage siden.

Mit interessefelt er enormt, og der er stort set ikke en genre jeg ikke har prøvet kræfter med. Både selve fotograferingen og den efterfølgende billedbehandling. Jeg arbejder primært i Adobe Lightroom og Adobe Photoshop, men supplerer også med bl.a. forskellige Topaz hjælpeprogrammer. Det er ikke blot det færdige resultat, men også processen, som er spændende for mig.

Jeg er uddannet indenfor elektronik og har altid arbejdet med dette, men har også, i et par år, haft et fotostudie ved siden af mit daglige virke. Nu er jeg pensionist og har masser af tid og erfaring at øse ud af.