Skip to content

FOF Haderslev har fået ny hjemmeside og der arbejdes på den sidste del af opsætningen. Tilmeldingen virker derfor ikke lige nu selvom der står Læg i kurv. Der åbnes for tilmelding på hjemmesiden mandag den 11. januar 2021.

Fredagshøjskolen i Vojens

Fredagshøjskolen i Vojens

Fredagshøjskolen i Vojens 3 foredrag og et besøg i Vejle, i alt 400 kr. Enkeltforedrag 100 kr, tur til Vejle alene 200 kr.

Program

 • 29.1.2021 Jørn Buch: Entartete Kunst - nazisternes kunstsyn

  I 1937 lavede nazisterne i München den berømte og berygtede udstilling om Entartete Kunst, dvs. om det de mente var dekadent, degenereret kunst. Men samtidig blev der et andet sted i München lavet en udstilling om Tysk Kunst, dvs. om det nazisterne mente var den rette tyske kunst.

  Blandt dem der blev stemplet som Entartet, degenereret, var de moderne og internationale navne som Kandinsky, Klee, Picasso, Nolde o.m.a. Nazisterne stemplede dermed alt, som var anderledes og fremadrettet, hvorimod de fremhævede Arno Breker oa. i den nationalt tilbageskuende Tyske Udstilling. Foredraget vil gøre rede for baggrunden for de to udstillinger, der blev vist mange steder i Tyskland, og der vil blive vist en lang række billeder og figurerer fra de to udstillinger, som skulle demonstrere, hvad der var ægte tysk, og hvad der var dekadent. Der vil blive diskuteret, hvad det var for et menneske- og kultursyn, som allerede i 1930’erne, dvs. før krigen, blev dominerende i det såkaldte Tredje Rige.
 • 12.2.2021 Christian Bjørnskov: Brexit

  Storbritannien forlod den 31. januar 2020 den Europæiske Union. Efter en lang og svær forhandlingsperiode lykkedes det omkring jul at nå til en udtrædelsesaftale. Men hvad betyder Brexit for Danmark, Storbritannien og resten af Europa? Kommer danskerne til at betale told på britiske varer? Hvad betyder det for danske virksomheder, at et af de største eksportmarkeder nu ligger udenfor unionen? Og hvordan kom det dertil, at et flertal af briterne var så utilfredse, at de forlod den? Kom og hør om historien bag Brexit, om hvad vi ved om konsekvenserne af den og om fremtiden for Danmarks samarbejde med både EU og Storbritannien."
 • 5.3.2021 Holdt i reserve

  Holdt i reserve
 • 12.3.2021 Tur i egne biler til LEGO House

  Afgang Vojens 09.00, ankomst Billund ca. 10.00, derefter en beskeden frokost og eftermiddagen fri.