Skip to content

HUSK at vi har løbende optag på rigtig mange hold, hvor du har mulighed for at få nedslag i prisen for allerede afviklede mødegange. Kontakt kontoret på tlf. 93 88 15 97 og forhør dig om dine muligheder.

Sprogø

Sprogø

Sprogø – Unik oplevelse i Storebælt 

Tag med på en eventyrlig dag på Sprogø, en fredet ø midt i Storebælt. Først på eftermiddagen og i tre timer viser vores lokalguide os rundt på Sprogø og fortæller om stedets spændende og uhyggelige historie. Vi hører også om, hvad der gør Sprogø unik, og hvad der gør, at øen har været centrum i Danmarkshistorien. 

Øen blev udvidet i forbindelse med anlæggelsen af Storebæltsbroen, og i dag har den et areal på 164 ha midt i Storebælt. Gennem 15.000 år er øen blevet formet af isen, havet og mennesket. 
Vi lægger vægt på at give dig en oplevelse ud over det sædvanlige. Du får fortalt, hvad der gør Sprogø unik, og vi giver dig forståelsen for, hvad der binder Nyborg og Sprogø sammen i centrum af Danmarkshistorien. Sprogø har igennem tiderne spillet en central rolle i Danmarkshistorien. Lige fra Valdemars Borg blev anlagt på Sprogø omkring år 1170 som en del af Danmarks forsvar mod venderne til vore tiders transportkorridor via Storebæltsforbindelsen.
Men ikke kun kongen på Nyborg Slot havde øje for Sprogøs fortræffeligheder. Grundet sin isolerede placering i Storebælt har Sprogø givet liv til et helt enestående dyre- og planteliv, som ikke findes andre steder. 

Herudover har den danske stat brugt Sprogø til at adskille letfærdige og løsagtige piger og kvinder fra den anstændige del af befolkningen. Øen fungerede som opdragelsesanstalt fra 1923 til 1961. Mange tragiske skæbner udsprang fra disse indespæringer, der i gennemsnit varede i cirka syv år. Pigerne og kvinderne blev anbragt på øen for at isolere dem fra den anstændige del af befolkningen. Sprogøs pigehjem var ikke et fængsel, men ingen magtede at flygte fra øen midt i Storebælt. I de knap 40 år, pigehjemmet var i funktion, blev ca. 500 piger anbragt på hjemmet, som først blev lukket i 1961.
Bygningerne er ikke tilgængelige, men vi kan se dem udefra. 

Efter dagens oplevelser kører vi over højbroen retur til Fyn og videre hjem.

Turen egner sig ikke for dårligt gående eller kørestolsbrugere.

Inkluderet i prisen
Kørsel i 4-stjernet bus
Moms og broafgift
1 x Sprogø med lokalguide
1 x sandwich (udturen)
Eftermiddagskaffe og kage (hjemturen)
Rejseleder

Opsamling
Kl. 07.45 – Sønderborg, Kirketorvet
Kl. 08.30 – Afkørsel 70, v/Shell Kometvej 1, Rødekro

Hjemkomst ca. kl. 20.00.

FOF og GIBA Travel håber, at alle har har haft en uforglemmelig tur, siger tak for denne gang og på gensyn til nye oplevelser og eventyr. 

BEMÆRK VENLIGST

Den tekniske rejsearrangør er GIBA Travel

Turen udbydes i samarbejde med andre FOF-afdelinger

Ved afmelding fra ture og rejser er det den tekniske rejsearrangørs afbestillingsbetingelser, der er gældende. Læs mere her.

Der tages forbehold for trykfejl samt ændringer i programmet.