Skip to content

Hør nyt om kurser, foredrag og ture! Skriv til info@fof-sydost.dk og du vil fremover modtage vores nyhedsmails.

Rundvisning på Vemmetofte efterår 2021 med Fof Sydøst

Vemmetofte, rundvisning

Rundvisning på Vemmetofte Kloster / direktør Leif J. Madsen
Fra 1300-tallet og indtil 1694 var Vemmetofte klosteret et borganlæg med voldgrave og ringmur. I 1600 til 1630 blev Vemmetofte udvidet og ombygget til et renæssanceanlæg, og i 1715 til 1724 ombyggede Prins Carl Vemmetofte til et hvidpudset barokslot. Senere er pudset dog fjernet.
Klosteret har haft mange forskellige ejere gennem tiden og har derfor gennemgået flere om- og nybygninger i de forskellige tiders stilarter.
Den først kendte ejer var en svoger til Marsk Stig, i begyndelsen af 1300-tallet og senere fulgte bl.a. adelsslægterne Brock og Brahe, der i 1630 indrettede den oprindelige folkestue til et kapel.
I 1694 købte dronning Charlotte Amalie slottet som hendes søn, prins Carl, arvede hvorefter han og søsteren, prinsesse Sophie Hedevig, levede deres liv på slottet.
Klosteret blev etableret i 1735 først som hjem for adelige jomfruer, men siden 1975 har både ægtepar samt enlige kvinder og mænd kunnet bo på stedet, og i dag fungerer kirken som almindelig sognekirke.
Mødested:
P-plads ved krydset Vemmetoftevej/Klostervej. Derfra går man ad Klostervej til broen foran klosteret, hvor vi mødes kl. 16.30
Turen afsluttes:
d. 6/5 på Skovfogedstedet, Ny Strandskov 4, hvor der serveres en let anretning inkl. 1 vand/øl/vin.
d. 10/6 på Proviant Havn, Strandvejen 3, Faxe Ladeplads, hvor der serveres en let anretning inkl. 1 vand/øl/vin.
Befordring på egen hånd. 
 

Prisen er inkl. mad og drikke.