Skip to content

Vi er glade for at byde dig velkommen igen! Husk mundbind og gyldigt coronapas.

Læs mere her.
Foredragsrække om kunst og kulturhistorie i FOF Slagelse

Seniorakademiet - Kunst og kulturhistorie

Seniorakademiet - Kunst og kulturhistorie

Byzantinsk kunst og arkitektur
Har du rejst i Middelhavsområdet, så har du uden tvivl oplevet byzantinsk kunst og arkitektur på egen krop. Fra Hagia Sophia i Konstantinopel til små korskuppelkirker i Thessaloniki møder vi ikoner på kirkerummets hvælvinger, søjler og vægge. Det hellige ikon er en del af et større hele, hvor billede, arkitektur og liturgi går op i en højere enhed. Få en billedrig introduktion til ikonets historie, fremstilling og eksistensberettigelse.
Helene Lykke Evers, kunsthistoriker
Torsdag 20-01-2022 kl. 10:00

Elisabeth Jerichau Baumann 
I kunsthistorien ses et manglende fokus på kvindelige kunstnere, og af de danske guldaldermalere nævnes næsten ingen. En af de helt markante er dog malerinden Elisabeth Jerichau Baumann (1819-1881). Hør den spændende historie om en kvinde, der virkelig ville frem med sin kunst og som havde mod til at udrette helt specielle ting i livet. Hun kendte mange af de store guldaldermalere og var god ven af H.C. Andersen.  
Tine Kragh, kunsthistoriker
Torsdag 27-01-2022 kl. 10:00

Kvindelige surrealister
De mandlige surrealister i det 20. århundrede er blandt nogle af verdens mest kendte kunstnere. Det samme gør sig ikke gældende for de kvindelige surrealister, skønt de efterlod sig værker fuldt på højde med deres mandlige kollegers. Vi ser på værker af bl.a. Dorothea Tanning, Kay Sage, Frida Kahlo og Rita Kernn-Larsen. Hvad har de til fælles med deres mandlige kolleger, og hvad er specielt for disse kvinder?
Birthe Svenstrup, kunsthistoriker
Torsdag 03-02-2022 kl. 10:00

Édouard Manet: Modernitetens fader
Édouard Manet var en af kunstens store fornyere. I 1860’erne og 1870’erne tog det moderne Paris sin begyndelse, og Manet forvandlede maleriet ved at forene tradition og nybrud under påvirkning af det netop opfundne fotografi, de populære japanske træsnit og den litterære realisme. Hans fortolkning af realismen fik stor indflydelse på den yngre generation af kunstnere – og på kunstnere lige siden.
Birgitte Zacho, mag.art.
Torsdag 10-02-2022 kl. 10:00

Pris for alle 4 foredrag 480 kr.
Pris for et enkelt foredrag 150 kr.