Skip to content
Seniorakademiet - Danmark og verden omkring os

Seniorakademiet - Danmark og verden omkring os

Seniorakademiet - Danmark og verden omkring os

Fra Ishavet til Ukraine
Krig er igen en realitet i Europa – og det i en målestok og gru, som ingen havde fantasi til at forestille sig, at vi skulle opleve i vores tid. Men hvordan er det kommet så vidt? Og hvad er det dybest set, der - som et moderne jerntæppe – har sønderrevet og delt vores kontinent, så øst og vest dårligt kan forstå og tale med hinanden længere? Mød to journalister til et levende foredrag, der går helt tæt på bevægende menneskeskæbner langs det nye jerntæppe, det 21. århundredes østfront.
Anne Haubek & Thomas Ubbesen, journalister
Torsdag 26-10-23 kl. 10:00


“Gasherbrum II - bjergbestigning i Muhammed tegningernes skygge"
Gasherbrum II er et af verdens absolut højeste bjerge. Seks gange har danskere siden 1982 forsøgt at bestige det 8.035 meter høje bjerg i Pakistan, men det lykkedes først i 2008 - midt under Muhammedkrisen! Hør om ekspeditionen, helt fra den næsten to år lange forberedelse til påvirkningen fra Muhammedkrisen, som betød ekstra store risici for gruppen af danskere, der bevægede sig ind i et Pakistan. Landet var i 2008 et af verdens farligste brændpunkter.
Jacob Klaris-Jensen, bjergbestiger
Torsdag 02-11-23 kl. 10:00


Tegnearven fra Guldalderen
Tag en tur ‘down memory lane’ i Kasper Købkes tegnearv. Tegninger, malerier og generel kreativ udøvelse har nemlig været en fast del af fortællingen i generationer for familien Købke. Kasper tager dig med hele vejen tilbage til 1.800-tallets Guldaldermalere; til deres liv, virke, samtid og kunstneriske opdragelse – og ikke mindst, hvordan deres værker og kunstneriske håndværk stadig sætter sit konkrete aftryk her 200 år senere.
Kasper Købke, kunstner og foredragsholder
Torsdag 09-11-23 kl. 10:00


"Spørg for Satan - fra journalistens værksted"
Via klip fra journalistens TV-historier får vi indblik i hvilke dilemmaer enhver, der laver undersøgende journalistik kommer i. Hvordan beskytter man sine hemmelige kilder? Hvordan reagerer man når det bliver korporligt? De sociale medier og den udbredte reality genre presser den undersøgende journalistik, og dilemmaerne udfordrer journalistens etik og moral, for der skal vinkles skarpt, og det skal ofte gå hurtigt.
Kristian Sloth, journalist
Torsdag 16-11-23 kl. 10:00


Tyrkiet 100 år
29. oktober 2023 er det nøjagtig 100 år siden, at landsfaderen Mustafa Kemal Atatürk stiftede Tyrkiet på grænsen mellem Europa og Mellemøsten. På et bagtæppe af skyhøj inflation, massiv migration fra naboen Syrien og de tragiske jordskælv i februar, står Tyrkiet over for store forandringer i de kommende år. Men hvilken retning vælger Tyrkiet for sit næste århundrede? Og hvad betyder udviklingen for os i Europa og Vesten?
Birk Sebastian Kotkas, journalist
Torsdag 23-11-23 kl. 10:00

5 foredrag 600 kr.