Kom og bliv klogere på vinens store verden under hyggelige former. Prøvesmagning af forskellige vine, ekstraudgift pr. gang ca. 175 kr. Medbring to glas.
2/10: Alsace
Alsace er en rigtig dansker-darling. Vi skal stifte bekendtskab med de forskellige druesorter og se på, om vi kan smage forskel på Alsace og Alsace Grand Cru. Må man lave Alsace Grand Cru på Pinot Noir, og hvad er forskellen på Vendange Tardive og Sélection de Grains Nobles?
23/10: Det vestlige Balkan
Det vestlige Balkan er rigt på vin, rigt på vinhistorie og rigt på egne druesorter, der kan give enormt spændende vine. Vi skal bl.a. smage vine på druer som Vranec, Prokupac og Zilavka, når vi kigger nærmere på vinene fra f.eks. Serbien, Bosnien-Herzegovina og Nordmakedonien.
13/11: Sherry
Vinene fra Jerez er helt unikke! Men hvor godt kender du dem? Biologisk eller oxidativ lagring, Palomino eller PX, fra helt tørt og delikat til det ekstremt søde og intense. Hvordan bruger vi de forskellige typer af sherry til maden? Vi kigger sherry-kategorien efter i sømmene.
Dato | Tid | Sted | Navn | |
---|---|---|---|---|
1 | Torsdag 02.10.2025 | 19:00-21:00 | Grønnegades Kaserne | Peder Lehmann Larsen |
2 | Torsdag 23.10.2025 | 19:00-21:00 | Grønnegades Kaserne | Peder Lehmann Larsen |
3 | Torsdag 13.11.2025 | 19:00-21:00 | Grønnegades Kaserne | Peder Lehmann Larsen |
Peder har 20 års professionel erfaring fra vinbranchen, som inkluderer import, indkøb og salg af vine.
I 2014 færdiggjorde Peder sin sommelier-uddannelse, i 2016 fulgte WSET Advanced (level 3) fra WSET London, og siden 2023 har han kunnet kalde sig DipWSET efter at have gennemført den krævende WSET Diploma i London.
Peder både skriver om vin og er dommer ved vinkonkurrencer i både Danmark og udlandet.