Skip to content
Juletur til Malmö med FOF Syd- og Vestsjælland

Juletur til Malmø

I år går juleturen hinsidan til det gamle Danmark og Malmö. På vejen kører vi igennem den lille forstad Limhamn, som opstod omkring byens kalkbrud, og hører historien om de malmøske ’fiskegumma’ inden vi fortsætter mod et stop i Västra Hamn for at lægge nakken tilbage og se 190 meter op mod Turning Torso – Skandinaviens højeste bygning.

Så går turen til Malmös julepyntede, gamle centrum med de tre torve, der sammen med de gamle købmandsgårde, cafeer og butikker er udsmykket med lyskæder, nisser og boder. Her mødes folk om juleindkøb eller et glas varmt glögg for at ’fika’.

Vi bruger resten af dagen på egen hånd i centrum for at besøge butikker og juleboder og ikke mindst udnytte den lave svenske krone.

For de som ønsker, går vi en bytur forbi nogle af de mest kendte gamle bygninger som den Hedmanske Gård, det gamle apotek og ikke mindst Sankt Petri Kirke. Frokost på egen hånd.

Turleder: Heidi Klintemøller, aut. guide

Afgang med bus:
07:35 Skælskør, Havnepladsen
07:55 Korsør, Caspar Brands Plads
08:20 Slagelse, Busterminalen 
08:40 Sorø, Sorø Hallen
09:00 Ringsted, Ringsted St., Busterminalen
Hjemkomst ca. 18:00 (Skælskør)

Foto: © Miriam Preis / imagebanksweden.se

Information

  • Dato 14.12.2024-14.12.2024
  • Adresse

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 14.12.2024 07:35-18:00 Heidi Klintemøller Hansen
Turleder

Heidi Klintemøller Hansen

Heidi er uddannet turistfører fra Roskilde Universitet og har arbejdet som guide og rejseleder siden 2008.

For Heidi er den gode historie i centrum, hvad enten emnet er konger, krige, kunst eller moderne arkitektur, og hun formidler med humor og skæve vinkler for en både lærerig og underholdende oplevelse.