Skip to content
Tur til REGAN Vest og Hvidsten Kro med FOF Syd- og Vestsjælland

Tur til REGAN Vest og Hvidsten Kro

Kom med til det nordjyske og oplev koldkrigsmuseet REGAN Vest. Skjult 60 meter under en kridtbakke, blev bunkeren i al hemmelighed opført i 1960’erne med det formål at skulle huse 350 personer (regeringen, embedsmænd og den siddende regent) i tilfælde af en atomkrig. I dag står den uberørt med alt originalt interiør intakt.

På en rundvisning ser vi regeringens situationsrum, regentens værelse, opholdsstuen, kantinen og meget mere. Efter besøget spiser vi middag og overnatter på Hotel Comwell Rebild – og dem der lyster, kan gå en aftentur i den smukke natur i Rebild Bakker.

Næste morgen sætter vi kursen mod Hvidsten Kro, hvor en lokal guide fortæller om kroens historie, om familie Fiils lange tilknytning til kroen og ikke mindst om Hvidstengruppens modstandsarbejde under 2. Verdenskrig. Vi nyder kroens frokostspecialitet, æggekage med flæsk, for derefter at køre tilbage mod Sjælland, fyldt med nye historier og oplevelser. 

OBS: Rundvisningen på REGAN Vest er ikke egnet for gangbesværede, og der er ikke mulighed for at medbringe hjælpemidler. Det er heller ikke muligt at hvile undervejs eller forlade gruppen og vende om. Bygningen indeholder en del trapper og høje dørtrin, og gangene er smalle. 

Turleder: Heidi Klintemøller, aut. guide

Turens pris omfatter transport med firstjernet bus, brotillæg, 1 x overnatning på Comwell Rebild med eget bad/toilet, 2 x frokost, 2-retters middag på hotellet og morgenbuffet samme sted, omvisning/foredrag REGAN Vest og Hvidsten Kro og FOFs rejseleder med på hele turen.

Afgang med bus:
06:30 Ringsted, Ringsted St., Busterminalen
06:50 Sorø, Sorø Hallen
07:10 Slagelse, Busterminalen 
07:35 Korsør, Korsør Station, Busholdepladsen
Hjemkomst ca. 18:00 (Ringsted)

Foto: © www.reganvest.dk

Information

  • Dato 23.10.2024-24.10.2024
  • Adresse

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 23.10.2024 06:30-20:00 Heidi Klintemøller Hansen
2 Torsdag 24.10.2024 06:30-18:00 Heidi Klintemøller Hansen
Turleder

Heidi Klintemøller Hansen

Heidi er uddannet turistfører fra Roskilde Universitet og har arbejdet som guide og rejseleder siden 2008.

For Heidi er den gode historie i centrum, hvad enten emnet er konger, krige, kunst eller moderne arkitektur, og hun formidler med humor og skæve vinkler for en både lærerig og underholdende oplevelse.