Karen Gerdings opskrift på jordbærruller kan laves med ganske få ingredienser, og du behøver ikke at bruge ovnen – så de er perfekte til at forsøde tilværelsen, hvis strømmen er gået, men hyggen skal bevares.
• 1 bakke friske jordbær godt modne ca 350g.
• 2 spsk. Honning efter smag (hvis du vil have det vegansk, så brug ahornsirup. )
• 1 tsk. Citron saft efter smag lidt mere hvis du vil have surt slik. (Har du citrus-allergi eller ikke lige har citron ved hånden, så kan du bruge skovsyre. 4 til 5 skovsyre erstatter 1 tsk. Citron.)
• Valgfrit: Sukker, druesukker, kokosmel eller nøddemel.
Mos jordbær, honning og citronsaft godt sammen med en gaffel eller kom det i en blender.
Når det er most sammen til en ensartet masse, kommes det i en gryde og koger under omrøring over ilden i ca. 10 min. til massen begynder at tykne. Husk at røre godt ned i bunden.
Bred den kogte masse ud i et tyndt lag på et stykke bagepapir eller et fad der er smurt med lidt olie.
Sæt det i ovnen og tør det ved max 100 grader varmluft, eller stil det et godt ventileret sted, gerne i solen.
Når massen er så tør, at den ikke hænger på fingeren, når du prikker i den, kan du klippe eller skære den ud i lange bånd, som så kan vendes i sukker eller druesukker.
Du kan også bruge kokos eller andet nøddemel eller bare have dem helt naturel.
Rul båndene sammen til små rosetter og serverer eller opbevarer dem i en lufttæt dåse, til de skal spises.