Skip to content
Hjemmelavet jordbætslik på hvidt træbord

Hjemmelavet slik uden brug af strøm

Hjemmelavet slik uden brug af strøm

Lær at lave lækre jordbærruller med ganske få ingredienser.

Karen Gerdings opskrift på jordbærruller kan laves med ganske få ingredienser, og du behøver ikke at bruge ovnen – så de er perfekte til at forsøde tilværelsen, hvis strømmen er gået, men hyggen skal bevares.

Hjemmelavet jordbætslik på hvidt træbord 

Karen Gerdings Jordbærruller

Du skal bruge

• 1 bakke friske jordbær godt modne ca 350g.
• 2 spsk. Honning efter smag (hvis du vil have det vegansk, så brug ahornsirup. )
• 1 tsk. Citron saft efter smag lidt mere hvis du vil have surt slik. (Har du citrus-allergi eller ikke lige har citron ved hånden, så kan du bruge skovsyre. 4 til 5 skovsyre erstatter 1 tsk. Citron.)
• Valgfrit: Sukker, druesukker, kokosmel eller nøddemel.

Mos jordbær, honning og citronsaft godt sammen med en gaffel eller kom det i en blender.

Når det er most sammen til en ensartet masse, kommes det i en gryde og koger under omrøring over ilden i ca. 10 min. til massen begynder at tykne. Husk at røre godt ned i bunden.

Bred den kogte masse ud i et tyndt lag på et stykke bagepapir eller et fad der er smurt med lidt olie.

Sæt det i ovnen og tør det ved max 100 grader varmluft, eller stil det et godt ventileret sted, gerne i solen.

Når massen er så tør, at den ikke hænger på fingeren, når du prikker i den, kan du klippe eller skære den ud i lange bånd, som så kan vendes i sukker eller druesukker.
Du kan også bruge kokos eller andet nøddemel eller bare have dem helt naturel.

Rul båndene sammen til små rosetter og serverer eller opbevarer dem i en lufttæt dåse, til de skal spises.

 

Tip:
Prøv også at lave dem med anden frugt, f.eks. mirabeller, hindbær, rabarber (brug mere honning), eller æbler.Karen Gerding underviser for FOF Køge Bugt i hjemmelavet slik og madlavning på Bornholm og i Roskilde. Find vores madkurser her.