Skip to content
Foredragsrække i samarbejde med foreningen Mærk Livet hos FOF Køge Bugt

Mærk Livet

Mærk Livet

Medierne og demokratiet - lokalt, regionalt og nationalt

Der er flere medier end nogensinde - internettet, radio, TV og ikke mindst print (f.eks. aviser, dagblade og magasiner). Disse kæmper om befolkningens opmærksomhed, men hvordan er mediernes rolle i forhold til demokratiet –  både lokalt, regionalt og nationalt? Som tidligere og mangeårig chefredaktør og adm. direktør af DAGBLADET/Sjællandske Medier og medlem af Danmarks Radios bestyrelse i 12 år, vil Torben Dalby bidrage med sine iagttagelser.

Torben Dalby Larsen

Man. 26.09.202, kl. 10.00

 

Krimidronningen beretter

Det stod ikke skrevet i stjernerne at Sara Blædel skulle blive en af Danmarks mest succesrige forfattere. Som ordblind havde hun ikke forestillet sig en livsbane med udgangspunkt i det skrevne ord, og med en uddannelse som tjener virkede dette usansynligt. Men med et senere arbejde som journalist etablerede hun et krimiforlag og blev selv grebet af at skrive. Hun debuterede således i 2004 som forfatter med første bog i serien om kriminalassistent Louise Rick. Hun har sidenhen involveret sin Hvalsø-opvækst i sit forfatterskab og cementeret sig som en af de førende krimiforfattere på den danske litteraturscene. Sara Blædel's bøger bliver i dag solgt i mere end 38 lande og har solgt mere end 4,6 millioner. Bøgerne om Louise Rick og Ilka sammen med hendes seneste samarbejde med forfatter Mads Nordbo i bogen "Opløst" har således gjort hende til en ægte krimidronning. Vi hører nærmere om Blædel's vej til krimigenren.

Sara Blædel

Man.31.10.2022, kl. 10.00

 

Arbejdet med SSP

SSP er et samarbejde mellem skole, sociale myndigheder og politi, der med vidensdeling og undervisning har til formål at forebygge kriminalitet blandt børn og unge. SSP's indsats handler ikke blot om at tage hånd om de unge, som allerede er en del af det kriminelle system, men om at favne og rumme samt forebygge at børn og unge falder ind i de forkerte miljøer. Den brede og forebyggende lokale indsats hjælper børn og unge til at holde sig fra kriminalitet. SPP konsulent Peter Busk dykker ned i baggrunden bag SPP og sætter fingeren på pulsen om arbejdet.

Peter Busk

Man. 21.11.2022, kl. 10.00

 

Rusland i krig

Rusland invaderede den 24. februar 2022 Ukraine og startede en krig mod Ukraine såvel som Vesten. Invasionen er fordømt af de fleste af verdens lande og har resulteret i 141 landes opbakning til en resolution i FN's generalforsamling. Dog kommer den stærkeste reaktion fra EU og NATO, da Putins invasion også er en direkte udfordring af hvad EU og NATO står for, og har således skabt en helt ny geo- og sikkerhedspolitisk situation i Europa samt resten af verden. Direktør i det Udenrigspolitiske Selskab, Charlotte Flindt Pedersen, ser på årsager og konsekvenser for både Ukraine, Rusland, EU og den nuværende verdensorden.

Charlotte Flindt Pedersen

Man. 23.01.2023, kl. 10.00

 

Politiet - indefra og ud

En tidligere ansat inden for politiet vil gå i dybden med sine oplevelser om at være en del af den danske myndighed, som har til formål at sikre opretholdelsen af offentlig orden gennem forebyggelse, efterforskning samt forfølgelse af kriminalitet og konflikthåndtering.

Politiet

Man. 27.02.2023, kl. 10.00

"Kære Linedanser - fællessang"

Det er igen blevet tid til at finde Højskolesangbogen og sangglæden frem, når vi hylder den danske sangskat og synger sammen i fællesskab. Vi skal opleve nogle af de nye sange, men også besøge gamle kendinge, som vi finder i den seneste udgave af Højskolesangbogen. Forstander på Osted Fri- og Efterskole, Per Krøis Kjærsgaard er komponist bag en række af sangene og akkompagnerer og krydser fællessangen med en fortælling og baggrundsviden om sangene. Vi får naturligvis også et par anekdoter med på vejen.

Per Krøis Kjærsgaard

Man. 27.03.2023, kl. 10.00

Program

 • Foredrag

  Mandag den 7. marts 2022
  Ejvind Nielsen
  Humor i tilværelsen

  Dette foredrag handler om humor og livsglæde som fundament og gennemslagskraft i tilværelsen. Overvejelser over livet, og hvad der har betydning for, at livsglæden og det livsbekræftende får plads i hverdagen. Ejvind Nielsen, som er maler og tidligere præst giver os samtidig (med mange eksempler) et muntert opgør med stilstand, brokkeri, magelighed og pessimisme.

  Der serveres kaffe undervejs á kr. 15.