Skip to content

Nomadeeventyr til Mongoliet

Nomadeeventyr til Mongoliet

Mongoliet fra Gobiørkenen til Sibirisk Tajga
Et nomadeeventyr med firehjulstræk
Specialrejse i Mongoliet i 2024

”Alle mongoler er født med indbygget GPS - Er der ingen vej, så laver vi en. Vi kender nogenlunde retningen. Vi har altid været nomader”. Meget præcist formuleret af Silkevejsrejsers engagerede partner i Mongoliet - Det kontrastrige land med lige så få veje og skilte som indbyggere og turister.

Isdækket ørken, syngende klitter, endeløse stepper, bølgende bjerge og sibirisk nåleskov

Vi starter vores kontrastfyldte og naturskønne rejse i den mytiske Gobiørken, som er et af verdens tyndest befolkede områder med både isfyldte kløfter, syngende sandklitter og meget højt til loftet. Vi fortsætter over stepperne til den gamle hovedstad Karakorum. Kendt fra Marco Polos erindring, da han var gæst ved Kublai Khans hof, da det mongolske rige var på sit absolutte højdepunkt. Vores episke ”offroadtrip” fortsætter mod nord gennem bølgende grønne og barske vulkanske landskaber til Khövsgöl Nuur på grænsen til Rusland - Kendt som ”Mongoliets Schweiz”. Vi besøger desuden mange af de buddhistiske klostre, som er genopført og taget i brug igen efter kommunismens fald.

Enestående nomadekultur:

Mongolerne er et stolt og usædvanligt gæstfrit folk, som i kraft af deres mangeårige nomadekultur er meget traditionsbundne og tæt knyttet til naturen - og man er altid velkommen, så tag med på et moderne og spændende nomadeeventyr til et kontrastfyldt land, som kun sjældent besøges.

Garanteret afrejse fra fire deltagere. Max. tre passagerer i hver bil af hensyn til komforten.

1. dag
Afrejse fra Danmark 

Jeg forventer, at vi flyver med Turkish Airlines fra Københavns lufthavn nogenlunde efter denne plan:

København - Istanbul 10:35 - 14:50 Istanbul - Ullanbaatar 18:10 - 07:10 (27. juli 2024)

2. dag
Ankomst til Ulaanbaatar - Gandan Khiid 

Ved ankomsten til Mongoliets hektiske hovedstad bliver vi indkvarteret på vores hotel beliggende ca. 15 minutter fra Ulaanbaatars centrale Sükhbaatar plads. Senere på dagen begynder vi at gå på opdagelse i Mongoliet - Den store Khans Land med nomader og evig blå himmel.

Vi besøger Gandan Khiid, som er centrum for mongolsk buddhisme. Abbeden af Gandan Khiid, den øverste buddhist i Mongoliet i dag, studerede på Dalai Lamas religiøse akademi i Indien og har titel af Gavj. Klosteret omfatter et kompleks af bygninger på en bakketop nordvest for centrum. Der er fem smukke tempelbygninger i komplekset.

Efter dette første indblik i mongolsk buddhisme besøger vi et af Ulaanbaatars smukke og informative museer og den centrale Sükhbaatar Square foran parlamentet.
***Hotel i Ulaanbaatar (M/F/A)

3. dag
Ud over stepperne til Tsagaan Suvraga 

Vi kører ud over sletterne mod det sydlige Mongoliet, til vi nærmer os Tsagaan Suvraga eller "De Hvide Stupaer", der stiger op af jorden, som de typiske landskaber i en western.

Området var engang undersøisk og er derfor rig på fossiler. På dette tidspunkt er vi på vej igennem nogle af de barskeste landskaber i verden, og det er ikke så mærkeligt at befolknin-gen lever spredt, når man kører på tværs af stepperne.

Her er meget lidt årlig nedbør, hyppige sandstorme, varme somre og isnende kolde vintre - Den frygtede Zud. Den mongolske betegnelse for en yderst snerig vinter, hvor husdyr ikke er i stand til at finde føde gennem snedækket, og et stort antal dyr dør på grund af sult og kulde. Det er ikke ualmindeligt, at over 1 mio. husdyr dør i en vinter med Zud.

Det barske klima har sat sine spor på området, men ikke desto mindre bor her mennesker.
Gercamp (M/F/A) 


4. dag
Gobiørkenen og gletsjere i Gurvan Saikhan Nationlpark 

Vi sætter kurs mod Gobiørkenen og nationalparken Gurvan Saikhan, som er den største nationalpark i Mongoliet med ikoniske sandklitter, iskløfter, såkaldte badlands, fantastiske bjerglandskaber og meget højt til loftet.

Vi kører gennem nationalparken fra den østlige grænse i Yol. Her besøger vi det lille naturmuseum ved Yolin Am. Det lille museum har en samling af dinosaur æg og knogler samt et udstoppet eksemplar af den meget sjældne sneleopard, hvoraf der kun ca. 600 tilbage.

Fra museet kører vi en kortere tur, før vi når Yolin Am, som vi vil udforske til fods. Her vil vi opleve det noget barokke syn af en isfyldt kløft på et af verdens tørreste steder.

I Gurvan Saikhan finder vi også den smalle kløft Dugany Am, som er isfyldt næsten året rundt. Vi vil overnatte tæt på de majestætiske sandklitter Hongoriin Els.
Gercamp (M/F/A)


5. dag
De syngende sandklitter i Hongoriin Els 

På denne dag kan vi nyde den spektakulære natur omkring vores lejr som domineres af Hongoriin Els. Hongoriin Els er de største og de mest spektakulære sandklitter i Mongoliet med en højde på 300 meter, 12 km brede og 100 km lange.

Klitterne leverer en meget fotogen baggrund og de laver en uhyggelig fløjtende lyd, når vinden bevæger sig over sandet, hvilket er grunden til, at det også kaldes ”De syngende klitter”.

Hollywood har altid givet et indtryk af, at Gobiørkenen er en sandørken som Sahara. Sandheden er imidlertid, at kun 5% af ørkenen er sandklitter. Resten er klipper og kratområder.

Det skyldes, at Gobiørkenen i kraft af dens nordlige breddegrad og højtliggende terræn og kløfter, der kan være dækket af is og sne indtil midsommer, er en kold ørken med ekstreme ændringer i temperatur.

Der er mulighed for ridning på kamel.
Gercamp (M/F/A)

6. dag
De flammende klipper i Bayanzag 

Vi lægger Gobiørkenen og dens udløbere bag os, mens vi fortsætter vores rejse nordpå gennem saxaulskov og de vidtstrakte stepper, der er så karakteristiske for Mongoliet.

Den næsten bladløse saxaulbusk vokser i sandet, i klippefulde dale og på bjergskråninger og fungerer som en naturlig barriere for sand, der flytter sig og forhindrer en yderligere spredning af ørkenen. Vi når Bayanzag - De flammende klipper.

Bayanzag er et særligt smukt område med mange kløfter, hvor klipper og sand leverer en bred vifte af klare farver som gul, orange og rød, især i skumringen når solen står lavt.

Bayanzag er berømt blandt palæontologer, da vigtige fossile fund er gjort her, herunder verdens første fund af dinosaur æg.
Gercamp (M/F/A)

7. dag
Over stepperne via Ongiin Khiid til den gamle hovedstad Karakorum 

Vi fortsætter henover stepperne i det centrale Mongoliet og ved Ongiin Gol besøger vi ruinerne af Ongiin Khiid, der ligger ved en bugtning i floden. Klosteret blev totalt ødelagt under den stalinistiske udrensning i 1937 og i modsætning til mange andre, blev det ikke genopbygget efter 1990.

Buddhismen blev indført i Mongoliet af Altan Khan - En sen efterkommer af den store Djengis Khan. Han mødte den tibetanske leder Sonam Gyatso i 1578 og konverterede til tibetansk buddhisme. Denne begivenhed førte til at næsten 700 klostre, blev opført over hele landet.

I 1937 startede den kommunistiske regering et sandt felttog mod buddhismen på Stalins ordre. Næsten alle klostre blev ødelagt, og ca. 35.000 munke blev enten dræbt eller overført til arbejdslejre i Sibirien. Efter genindførelse af religiøs frihed i 1990, blev de fleste klostre genopført i deres oprindelige stil.

Buddhisme er i dag den dominerende religion i Mongoliet med ganske få kristne og en sunnimuslimsk minoritet i det vestlige Mongoliet hovedsagelig blandt etniske kasakhere.

Vi forlader det karakteristiske flade mongolske steppelandskab, og oplever et mere kuperet landskab i det nordlige Mongoliet.
Gercamp (M/F/A)

8. dag
Karakorum - Den store khans hovedstad med Erdene Zuu Khiid 

Djengis Khan etablerede en forsyningsbase her i midten af det 13. århundrede og Ögedei, hans søn og efterfølger, beordrede en enorm hovedstad bygget på dette sted for at ære sin far.

Karakorum var et populært sted i Mongoliet i omkring 40 år, indtil Kublai Khan flyttede hovedstaden til byen, som vi i dag kender som Beijing. En beslutning som i sidste ende førte til det mægtige mongolske imperiums sammenbrud.

Kublai Khans beslutning var kontroversiel den gang, og bliver stadig diskuteret med stor entusiasme blandt mongolerne i dag.

Erdene Zuu Khiid var det første kloster i Mongoliet grundlagt af Altai Khan i 1586 og det betragtes sammen med Gandan Khiid og Amarbayasgalant Khiid, som de vigtigste klostre.

Inden for murene gik tre templer fri af udrensningen i 1937. De tre templer er dedikeret til de tre faser af livet for Buddha - barndom, ungdom og voksenalder.

Der er mulighed for ridning på hest.
Gercamp (M/F/A)


9. dag
Tsetserleg - Arkhangais spraglede hovedstad 

Vi fortsætter vores rejse gennem bakker og skov, til vi når Arkhangai Aimag og den efter mongolske forhold spraglede provinshovedstad Tsetserleg, der er smukt beliggende i Arkhangais bjerge.

Vi besøger Aimagmuseet, som er et af de bedste i landet med udstillinger af traditionel mongolsk livsstil, kostumer, værktøj, musikinstrumenter, våben, sadler, religiøse ikoner og kunst.

Museet ligger inde i tempelkomplekset Zayain Gegeenii Sum, der er bygget i 1586 og udvidet i 1679. Templet undslap på mirakuløs vis de religiøse udrensninger i 1937 på grund af det dristige skridt at gøre templet til et museum.

Vi besøger også Galdan Zuu Khiid, der fra dets placering på en bjergside har udsigt ud over byen. Templet er opført bag en imponerende syv meter Buddha foran Bulgan Uul - en næsten lodret klippe med nogle gamle buddhistiske indskrifter.
Gercamp (M/F/A)


10. dag
Khorgo-Terkhiin Tsagaan Nuur National Park 

Vi forlader Tsetserleg og bevæger os længere ind i den vilde, vestlige del af Mongoliet til den uberørte sø Terkhiin Tsagaan Nuur, også kendt som ”Den Hvide Sø”. Landskabet ændrer sig nu til et mere bjergrigt og råt udseende landskab.

Terkhiin Tsagaan Nuur ligger omgivet af vulkanske kratere, fyrretræsklædte lavamarker og lejlighedsvise flokke af yakokser i Khorgo-Terkhiin Tsagaan Nuur National Park.

Vi passerer den hellige klippeformation Taikhar Chuluu. Mange lokale legender er knyttet til Taikhar Chuluu. Den mest kendte er, at en stor helt engang knuste en kæmpe slange ved at smide en klippe på den.

Inden vi nærmer os Terkhiin Tsagaan Nuur, laver vi en kort afstikker nord for hovedvejen til den smukke Chuluut Kløft. Tæt ved kløften står det hellige træ Zuun Salaa Mod, der er draperet med blå bønnetørklæder.

Omgivet af uddøde vulkaner i 2.060 moh. er Terhiin Tsagaan Nuur en af de smukkest beliggende søer i Mongoliet.
Gercamp (M/F/A)


11. dag
Khorgo Uul - Kæmpen fra Jargalant - Zuun Nuur 

Denne dag oplever vi en overflod af naturlig skønhed med bjerge, lavamarker og dybe skove. Vi forlader nationalparken og kører til vulkanen Khorgo Uul 2.240 moh. Krateret af Khorgo Uul er 200 meter bredt og 100 meter dybt.

Det er relativt enkelt at komme til kraterkanten, hvorfra vi har en fantastisk udsigt over de omkringliggende fyrrenåleskove med bjerge og vulkaner i horisonten.

I nærheden af Khorgo Uul finder vi "Basalt Ger" på den sydlige skråning. En boble af størknede lavaformationer.

Mod nord i retning af Zuun Nuur kører vi ind i Khövsgöl Aimag - Den nordligste Aimag i Mongoliet. Vi passerer igennem den lille by Jargalant, som er smukt beliggende nær sammenløbet af Ider Gol og Khonjil Gol.

Jargalant er kendt i hele Mongoliet for at have været hjemsted for den lokale hyrde Öndöör Gongor, der var ca. 2,50 meter høj, nogle kilder hævder 2,63 m.

Vi fortsætter gennem skovene i det nordlige Mongoliet og passerer Gelenkhuugiin Suvraga rejst i 1890 af den lokale vovehals Saikhan Gelenkhuu, der kastede sig ud fra en 200 meter høj klippe med et sæt af vinger lavet af fåreskind fast-gjort til ryggen. Ifølge de lokale legender lykkedes det ham at tage form som en inkarnation af Ikaros.

Vi slår lejr i nærheden af områdets naturlige højdepunkt - Den uberørte sø Zuun Nuur.
Gercamp (M/F/A)
12. dag
Mongoliet blå perle og Mongoliets landlåste flåde 

Vi sætter kurs mod Khövsgöl Nuur på grænsen til Rusland, også kendt som ”Mongoliets Schweiz” pga. det bakkede og nåleskovsbevoksede terræn omkring søen.

Khövsgöl Aimag er tætte skove, vilde floder, glitrende søer, forrevne bjerge i op til 3.500 meters højde, og så er det hjemsted for rensdyr, hyrder, shamaner og et rigt dyreliv.

Vi fortsætter, indtil vi når Khövsgöl Nuur National Park og den sydlige spids af enorme Khövsgöl Nuur ved byen Khatgal. Vi slår lejr på den vestlige side af Khövsgöl Nuur.

Khövsgöl Nuur er kendt som Mongoliets blå perle og strækker sig 136 km ind i den sibiriske taiga. Målt på arealet er det den næststørste sø i Mongoliet, men når det kommer til dybden, er det den dybeste og verdens 14. største ferskvandskilde.

I Khatgal kan vi se Sükhbaatar III. Det eneste skib i Mongoliets, et af verdens største landlåste landes, stolte flåde.

Skibet har været på patruljetjeneste siden 1938 uden nogensinde at støde på åbent hav, eftersom Khövsgöl Nuur er omkring 1.600 km fra havet. Skibet blev transporteret på last-biler og samlet direkte på Khövsgöl Nuur i 1938.
Gercamp (M/F/A)13. dag
Mongoliets ”Schweiz” - Shamaner & rensdyrshyrder 

Vi vågner op i de ypperste omgivelser ved Khövsgöl Nuur, og vi vil i dag blive introduceret til den særlige mongolske shamanisme. Shamanismen praktiseres særligt i denne region af Mongoliet, og vi besøger en familie af rensdyrhyrder.

Om shamanisme er en regulær religion, kan diskuteres. Der er intet guddommeligt væsen eller en lærebog. Shamanisme er kendt i hele verden i mange forskellige former og har spillet en væsentlig rolle i den mongolske selvforståelse.

Shamanen har særlige medicinske og religiøse kræfter, som kan opnås gennem arv eller igennem visioner efter en periode med sygdom. En af shamanens vigtigste funktioner er at helbrede enhver forårsaget sygdom, samt hjælpe forvildede sjæle og ledsage sjælen af en død person til den anden verden. Shamaner fungerer som mellemled mellem den menneskelige og den åndelige verden ofte gennem bizarre ritualer og trancer, der varer flere timer, hvis ikke dage.

En hjørnesten i den shamanistiske tro er at opretholde en balance med naturen. I dag kan man stadig se nomader nidkært genopfylde pløkhuller, når de flytter deres lejr.

Rensdyrhyrderne - Det Tsaatansanske folk er et sandt nomadefolk. De ligner de nordiske samer eller tuvaerne i Sibirien i deres traditionelle levevis.

De har dyrehold med rensdyr og bor i tipilignende telte i stedet for gers. Hele deres eksistens bygger på deres besætninger af rensdyr, som giver mælk, skind, gevirer til udskæring og medicin, transport og kød.

Der er mulighed for ridning på hest.
Gercamp (M/F/A)14. dag
Erkhel Nuur – Uushigiin Uver – Mörön 

Vi forlader storslåede Khövsgöl Nuur og drager mod syd til Aimaghovedstaden Mörön, som er køligere end de fleste mongolske byer, og har relativt få gertelte, fordi nærliggende skove leverer rigeligt med træer til bebyggelse.

Ca. halvvejs passerer vi Erkhel Nuur - en saltholdig sø rig på fugleliv og fisk og vi besøger Uushigiin Uver tæt på Mörön, som er storslået med sin samling af 14 opretstående udskårne sten rejst for næsten 4,000 år siden.

Stenene markerer en gammel begravelsesplads, som det er så typisk i Mongoliet. De gamle steppestammer mente, at sjælen efter døden forlod denne verden og steg til himmels på ryggen af hjorte. Hjorte udskåret oven på stenene viser denne handling, hvorfor de også kaldes ”deerstones” på engelsk.

Af de 700 sten, der siges at eksistere i hele verden, er 500 placeret i Mongoliet og stenene ved Uushigiin Uver siges, at være den bedste samling af disse sten. Den mest unikke er udskåret med et hoved af en kvinde.
Gercamp (M/F/A)15. dag
Unit – Togoo Uul – Uran Uul 

Vi kører østpå fra Mörön og forlader Khövsgöl Aimag til fordel for Bulgan Aimag. Den nordlige del af denne vilde Aimag er kendetegnet ved alpine skove, der efterhånden glider over i de tørre steppesletter i det centrale mongolske højland.

De vigtigste floder er Orkh Gol og Selenge Gol, som begge løber ind i Bulgan Aimag fra den sydlige Övörkhangai Aimag. Det resulterer i, at det sydlige Bulgan er en af de ganske få regioner i Mongoliet, der har et regulært landbrug.

Uran-Togoo Tulga Uul Natural Reserve er fredet og ligger omkring 60 km. vest for Bulgan by omkring de udslukte vulkaner Togoo Uul og Uran Uul. Her er det muligt at vandre i og omkring kraterne.
Gercamp (M/F/A)

16. dag

Retur til Ulaanbaatar og mongolsk folklore 

Den sidste dag på vores lange og spændende rejse rundt i det enorme og forskelligartede land byder på en så usædvanlig luksus som asfalt.

Når vi ankommer til støjende og sprælske Ulaanbaatar, vil vi utvivlsomt opleve en stor kontrast fra det rolige, store og tyndt befolkede landskab, som vi har oplevet de sidste to uger.

Ved ankomsten til Ulaanbaatar oplever vi en traditionel folkekoncert ved enten Datum Ekh Ensemblet eller på Det Nationale Drama Teater.

Koncerten med den traditionelle folkemusik er en smuk opvisning med mongolsk folklore og traditionel optræden med bla. akrobatik og strubesang.

En skøn kulturel afslutning på et exceptionelt nomadeeventyr i firehjulstræk rundt i naturskønne og kontrastfyldte Mongoliet.
***Hotel i Ulaanbaatar (M/F/A)


17. dag
Afrejse fra Ulaanbaatar - Hjemkomst til Danmark 

Jeg forventer, at vi flyver med Turkish Airlines til Københavns lufthavn nogenlunde efter denne plan:

Ullanbaatar - Istanbul 08:40 - 13:05 Istanbul - København 16:20 - 18:35

Gercamps

Nomadernes traditionelle runde telt kaldes en ger i Mongoliet, mens den i Centralasien oftest kaldes en yurt. I Mongoliet er nomadeteltet stadig en væsentlig del af mongolernes identitet og bevidsthed og det anslås at ca. 50% af befolkningen stadig bor i gers - Selv i den moderne hovedstad Ulaanbaater.

Når man rejser i tyndtbefolkede Mongoliet, er man oftest langt ude i vildmarken. Her er det bare mest praktisk at sove i gers, som nomaderne har gjort det i århundreder.

Hvert forår opstår der gercamps rundt om i Mongoliet - En slags campingplads, blot med gers i stedet for traditionelle telte eller hytter.

Det er rigtigt hyggeligt, en rigtig god oplevelse og standarden er generelt højere end det er kendt fra Centralasien. Der er oftest fælles toiletter og bad samt en fælles ger, hvor man spiser og socialiserer.

Nogle gercamps i ekstremt tyndtbefolkede områder kan forekomme mere rustikke. 


Firehjulstrækkere - Fokus på komfort

Den største attraktion ved Mongoliet er, at landet praktisk talt er en stor vildmark med minimal menneskelig indflydelse. Der er derfor meget få veje i Mongoliet, og det er nødvendigt at køre i terrænet for at opleve landet fra dets mest fotogene side.

Vi benytter af samme årsag komfortable firehjulstrækkere, typisk Toyota Landcruiser, Lexus, Nissan Patrol, Mitsubishi Pajero eller lignende til denne rejse for maksimal komfort på de vidtstrakte mongolske stepper. Der arrangeres turnusordning i bilerne og der er derfor ingen faste pladser i bilerne.

Max. tre passagerer i hver bil.

De fleste andre rejsebureauer har minimum fire passagerer i hver bil eller benytter sågar gamle ukomfortable terrængående minivans fra Sovjettiden for ”nostalgiens skyld”.


Priser, betingelser og vilkår for rejsen

Rejsens pris pr. person: *1

DKK 29.995 + fly ca. DKK 6.800 (Fremsøgt flypris i august 2023 - Kan hurtigt ændres)
Enkeltværelsetillæg i Ullanbaatar: DKK 450
Enkeltværelsetillæg i gercamps: DKK 1.950

Skriv dig evt. op til deleværelse (To enkeltsenge) med anden deltager ved tilmelding. Er der imidlertid ingen som ønsker at dele værelse, skal du betale enkeltværelsetillæg, hvis du rejser alene.

Tilmelding og programspørgsmål:
Silkevejsrejser v/Jan Tvernø - jt@tt-group.dk - 42 48 46 16
Rejsen udbydes i samarbejde med FOF

Prisen inkluderer:

- Landtransport og transfers jf. program
- Overnatninger jf. program (Kan ændres til tilsvarende standard)
- Måltider jf. program ex. drikkevarer (M=Morgenmad, F=Frokost, A=Aftensmad, Kan være box/picnic) - Entréer og guide til seværdigheder og aktiviteter jf. program
- Dansk rejseleder - Jan Tvernø
- Lokale guider
- Rejsegarantifondens dækning - Registreringsnummer 1940

Prisen inkluderer ikke:
- International flybillet*1
- Anbefalet afbestillingsforsikring og obligatorisk rejseforsikring *2
- Evt. vaccinationer - Kontakt egen læge eller Statens Serum Institut
- Drikkepenge, evt. fotoafgifter samt frivillige bidrag*3
- Ikke nævnte måltider
- Heste og kamelridning
- Alt andet som ikke er nævnt i program eller nævnt som inkluderet i prisen
- Eventuelt visum*4

Praktiske oplysninger:
- Dit pas skal være gyldigt til minimum seks måneder efter udrejse
- Ved tilmelding skal du fremsende kopi/scan/foto af pas til Silkevejsrejser
- Depositum på DKK 5.000 + estimeret flypris DKK 6.800 faktureres ved tilmelding
- Restbeløb faktureres til betaling tre måneder før afrejsen
- Rejsen gennemføres ved minimum fire tilmeldte ex. dansk rejseleder.
- Deltagelse foregår på egen risiko
- Guidesproget er engelsk. Det fremmer rejseoplevelsen at du taler og forstår engelsk

Forbehold for programændringer og forudsætningsændringer som valutakurser, skatter og afgifter samt oliepriser.

*1 - Tvernø Travel Group inkluderer ikke flybilletten for fleksibilitetens skyld. Det gør det lettere at garantere rejsen ved få tilmeldte, ligesom det er lettere at arrangere individuelle forlængelser. Forudsætningsændringer som valutakurser, ændrede skatter og afgifter samt oliepriser kan medføre ændret pris til efterfakturering jf. Lov om pakkerejser.

*2 - Tvernø Travel Group anbefaler GOUDA, hvis forsikringer har en rigtig god dækning.

*3 - Det er kutyme at give drikkepenge i Mongoliet. Der beregnes et vejledende niveau som rejselederen administrerer.

*4 - Danske statsborgere er midlertidigt visumfritaget indtil 2025. Det kan dog ændres tidligere.

Silkevejsrejser, Tvernø Travel Group og din rejseleder Jan Tvernø

I 2007 kom jeg hjem fra Cordillera Blanca i Peru med en ide - Ideen hed Happy Lama Travel og gik ud på at arrangere specialrejser med individuel kant til primært Peru.

Ideen har udviklet sig siden, og i dag består Tvernø Travel Group af de fire specialiserede rejsebureauer All Exclusive Travel, Balkanrejser, Happy Lama Travel og Silkevejsrejser. Jeg har arrangeret rejser i Mongoliet siden 2012.

Jeg arbejder stadig ud fra filosofien om at arrangere rejser med kant til såvel populære rejselande, som til mindre kendte rejsemål.

Tvernø Travel Group er stolte af, og bevidste om, at være et ”old school”, men nytænkende rejsebureau med kant, baseret på helt basale værdier som gensidig tillid, grundighed, ligeværdig dialog, kvalitetsbevidsthed og helt almindelig ordentlighed.

Jeg vægter derfor egen destinationsresearch, personlig dialog og behovsafklaring højere end hurtige digitale selvbetjeningsløsninger, sociale medier og tvivlsomme partnerskaber.

Jeg lægger stor vægt på personligt at have researchet de valgte destinationer og er derfor meget på farten for at sikre kvaliteten af din rejse. Jeg har et omfattende professionelt netværk i ca. 70 lande.

Jeg har udgivet to bøger på baggrund af mine rejseoplevelser og er de seneste år blevet en eftertragtet foredragsholder med mere end 100 bookinger årligt.

Silkevejsrejser er som loven foreskriver naturligvis registreret i Rejsegarantifonden med registreringsnummer 1940 under vores oprindelige brand Happy Lama Travel.

Er du interesseret kontakt os på info@fof-fjordlandet.dk eller Jan på jt@tt-group.dk