Skip to content

Undskyld, at vi roder lidt på hjemmesiden! Vi er godt i gang med at planlægge efterårssæsonen med de mange kendte kursusaktiviteter og selvfølgelig en række nyheder. Så fortvivl ikke, hvis du ikke finder netop dit hold - vi arbejder på det! Kontoret er i uge 24-26 kun åbent om mandagen fra 9 til 12 pga. sygdom. Mails besvares løbende, så skriv gerne til os 😊

Spændende foredrag med Jan Tvernø om identitetskriser i de tidligere Sovjet-Republikker, FOF Nordvestjylland, Lemvig

X-CCCP - Identitetskriser på Østfronten - Jan Tvernø

Transnistrien, Gorno-Badakshan, Nagorno-Karabakh, Karakalpakstan og Gagausien!

Lyder disse stednavne bekendte og som kandidater til dit næste rejsemål. Vil du vide mere om, hvad der egentlig skete på Østfronten efter Sovjetunionens kollaps?

Tag med på en spændende, humoristisk og levende illustreret rejse fra vores egen østeuropæiske baghave, via Stalins barndomshjem i Georgien til de vanskeligt tilgængelige og barske grænseområder mod Afghanistan og Kina,

Vi dykker ned i historien, og trækker tråde til tiden før 1. verdenskrig for at forstå nutidens spraglede verdenskort.

Jeg tager dig med på en spændende og kontrastfyldt fotografisk rejse i selvudråbte republikker som ingen anerkender, men hvor befolkningen ad snørklede veje kan have fire forskellige pas og ende med at have status som EU-borger, og til autonome regioner som indfører deres egne tidszoner, blot fordi de identificerer sig mere med nabolandet, end det land de officielt er en del af.

Jeg blev på min første rejse i en tidligere sovjetrepublik meget fascineret af den dybe identitetskrise, som de nye nationer stadig gennemgår her ca. 30 år efter Sovjetunionens kollaps.

En identitetskrise som afspejler sig i bizarre forklaringer, tvivlsom historiefortælling, persondyrkelse, evig selvhævdelse, en længsel mod det gamle og glemte konflikter.

Vi kommer forbi både hammer og segl, Leninstatuer, plasticpenge, menneskeskabte miljøkatastrofer og moderne tider med dyre biler, Gucciure og mondæne caféer.

Samtidig skildres også nogle smukke nationer fyldt med gamle traditioner, gæstfrie befolkninger og dramatisk historie.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 13.11.2024 19:00-21:00 De Frivilliges Hus FOF Foredragsholder

FOF Foredragsholder