Skip to content
Træspåner til brug af bowdrill bål

Bushcraft - bowdrill/friktionsild

Kurset går i dybden med bowdrill, friktionsild og materialer til bål og optænding. På kurset kommer størstedelen af tiden til at gå med at finde materialer i naturen og bearbejde dem til et fungerende bowdrill-sæt.

 

Når du forlader kurset, vil du altså kunne finde de nødvendige materialer i naturen, der skal til for at lave ild uden lighter, tændstikker og ildstål. På bowdrill-kurset vil du også lære om det primitive aspekt af udstyr, og du stifter bekendtskab med Shelter, Ild og Vand-principperne (SIV).

 

Værd at vide
Bowdrill-kurset forudsætter en viden om værktøj og sikkerhed i naturen.

 

Du er velkommen til at udforske Bushcraft-instruktør Anders Bruun' profil på AB bushcraft (Facebook) og ab_bushcraft (Instagram).

Information

  • Dato 11.05.2024-11.05.2024
  • Adresse Solgårdsparkens Hundeskov
    Strandparksvej
    4600 Køge
  • Lokale Parkeringsplads
  • Bemærkninger Mødested ved Solgårdsparkens Hundeskovs parkeringsplads. Medbring madpakke og drikkedunk. Hvis du har egen kniv, sav og økse, som du gerne vil lære at bruge, må du gerne medbringe dette værktøj - det er ikke et krav. Følger ikke FOF's ferieplan

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 11.05.2024 08:00-16:00 Solgårdsparkens Hundeskov Anders Bruun
Anders Bruun, underviser i outdoor og bushcraft hos FOF Køge Bugt
Underviser

Anders Bruun

Hej, mit Navn er Anders og jeg er uddannet pædagog og bushcraft instruktør. 

Lidt hurtige fakta om mig: Jeg kommer fra Sønderjylland og elsker film, god te, at være kreativ og ikke mindst at være i naturen.  

Jeg har arbejdet i det pædagogiske felt i 10 år, været uddannet pædagog siden 2017 og siden da arbejdet med pædagogisk tilrettelagte friluftsaktiviteter for børn, unge og mennesker med funktionsnedsættelser. 

Jeg bruger meget min tid i naturen på at udforske, udvikle og lære nye håndværks og overlevelsesmæssige færdigheder. Bushcraft handler for mig om evner og færdigheder i naturen, men også hvordan vi bruger og behandler den undervejs. Vi skal gennem kurserne udforske håndværks og overlevelses baserede færdigheder, med etik og bæredygtighed i tankerne. 

Derhjemme har jeg en søn på 2 år som jeg tager med i det grønne så ofte som jeg kan, og min tilgang til læring i naturen går ud fra samme principper, ligegyldigt om det er med min søn, børn eller voksne: Det vi skal lære og opleve, skal have en følelse af sammenhæng, der skal være tid at udforske og vi skal udfordres og støttes, der hvor der er brug for det. 

Vi ses i skoven!