Skip to content
Udstillingsbillede fra Stevns Klint Experience

Træd 66 millioner år tilbage i tiden - Det nye "Stevns Klint Experience"

Det er 66 millioner år siden, en meteor ramte jorden, og planter og dyr døde. Det nye "Stevns Klint Experience fortæller historien om fiskeleret i Stevns klint og om det eksplosive sammenstød, der ændrede alt og førte til dinosaurernes udryddelse.

Stevns Klint er UNESCO Verdensarv, fordi den rummer historien om den store masseuddøen for 66 millioner år siden, da en gigantisk asteroide på 2.500 milliarder tons ramte Jorden ved Mexico. Sporene af nedslaget ligger gemt i lagene på Stevns Klint. Asteroiden satte et sidste punktum for mere end halvdelen af alt liv på planeten - også dinosaurerne.

Denne begivenhed er levendegjort i "Stevns Klint Experience". En guide vil tage os rundt i oplevelsescenteret og fortælle om livet før asteroiden, under katastrofen og den udvikling, der fulgte. Den dramatiske historie illustreres i rigt mål i udstillingen, som rummer fossiler, digitale spil, dinosaurskellet, meteoritter og en kæmpemæssig kalkblok hugget ud af Stevns Klint.

Efter omvisningen er der kl. 15.00 kaffe og kage, hvorefter man selv kan gå på opdagelse såvel inde som ude. - Centeret er i sig selv en arkitektonisk perle.

Værd at vide
Mødested: Boesdalsvej 14, 4673 Rødvig Stevns.

Pris er inkl. entrè, omvisning, kaffe og kage

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Information

  • Dato 14.05.2024-14.05.2024
  • Adresse Se Infoboks
    Nedenfor
    0
  • Bemærkninger Mødested: Boesdalsvej 14, 4673 Rødvig Stevns.Pris er inkl. entré, omvisning, kaffe og kage.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 14.05.2024 14:00-16:00 Se Infoboks Karen Højte Jensen
Karen Højte Jensen, foredragsholder og guide hos FOF Køge Bugt
Turleder

Karen Højte Jensen