Skip to content
Naturmeditation i Ganløse ved FOF Køge Bugt

Naturmeditation i skoven

Lær at bruge naturen til at skabe ro og afslapning, så du kommer mere i balance og tættere på dig selv. I løbet af 8 uger øves forskellige metoder som er inspireret fra bla. mindfulness, skovbad (shinrin-yoku), qigong, mentaltræning og visualiseringsøvelser. Gennemføres som gåtur på ca. 3 km i roligt tempo på naturstier i varieret terræn og i alt slags vejr.

 

Naturmeditation foregår udendørs i skoven ved Buresø, som danner en naturlig ramme til indre fordybelse og forløsning af spændinger, tankemylder og bekymringer. Du vil opleve, at din sindsstemning bliver lettere, når du tilbringer tid i skoven med opmærksom tilstedeværelse.

 

Du får styrket din mentale sundhed og trivsel, så du bedre modstår stress og pressede situationer. Gevinsten er større velvære, øget koncentrationsevne og mere kreative tanker.

 

Værd at vide

Forløbet er ikke terapi, men foregår som interaktiv gruppeundervisning, hvor deltagernes erfaringer og oplevelser udforskes og deles undervejs i forløbet. Gruppedynamikken er med til at skabe en fællesskabsfølelse, som er med til at forankre øvelserne i din hukommelse.

 

Medbring en lille rygsæk med yogamåtte/liggeunderlag, et lille fleecetæppe, evt. en lille pude og en flaske vand samt madpakke eller snacks/frugt. Check vejrudsigten og tag tøj og sko på til vejret.

 

Mødested ved bommen nedenfor Buresø parkering Ganløse Eged, i krydset mellem Skovvej, Klokkekildevej og Småsøerne.

Du er velkommen til at kontakte underviseren, hvis du har spørgsmål.

Information

  • Dato 03.04.2024-08.05.2024
  • Adresse Buresø Parkering, Ganløse Eged
  • Bemærkninger Løbende tilmelding muligt. 1 mødegang kr. 200. Kontakt FOF tlf nr. 56655322. Mødested: Skovene v. Buresø (mødested ved bommen nedenfor Buresø parkering Ganløse Eged, i krydset mellem Skovvej, Klokkekildevej og Småsøerne)

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 03.04.2024 16:00-18:30 Buresø Parkering, Ganløse Eged Anita Birgit Petersen
2 Onsdag 10.04.2024 16:00-18:30 Buresø Parkering, Ganløse Eged Anita Birgit Petersen
3 Onsdag 17.04.2024 16:30-19:00 Buresø Parkering, Ganløse Eged Anita Birgit Petersen
Se alle Se færre
Anita Petersen, bevægelsesunderviser for FOF Køge Bugt
Underviser

Anita Birgit Petersen

Anita er uddannet inden for sundhedsvidenskab og har certificeret sig som mentor, coach og mindfulness instruktør. Hun har gennem hele sin karriere lagt vægt på kompetent, faglig undervisning, og har passion for at videreformidle og oplyse. Hendes forkærlighed for og naturlige talent i at guide folk i naturen skinner igennem i hendes undervisning, hvor naturen og det enkelte individ smelter sammen.

"Jeg bruger naturen til at skabe ro og balance i mit eget liv, især efter to stress-sygemeldinger, hvor jeg siden 2009 har taget undervisning i og indført mindfulness og meditation i min hverdag. Når dette gøres i naturen, så virker det endnu bedre. Det vil jeg gerne give videre til andre."

Til dagligt beskæftiger Anita sig med coaching sessions og workshops i naturen gennem sin virksomhed Mindshift. Desuden har hun siden 2019 stået i spidsen for et populære gå-fællesskab i Egedal kommune for alle interesserede. Du kan læse mere om Anita på hendes hjemmeside.

Du kan også følge hende på:
Instagram
Facebook
LinkedIn