Katherine Nohle, 35 år, har danset mavedans i over 20 år og underviser hos FOF.
”Min fars familie er fra Libanon, så til alle familiebegivenheder var der mavedansere som underholdning. Jeg husker, at jeg som barn så meget op til dem og tænkte, at jeg ville være ligesom dem. For Katherine er det dog ikke kun en rejse tilbage til rødderne, det handler også i høj grad om at få trænet kroppen og styrke det mentale. ”Vi træner en masse muskler, som man ikke ellers ville få rørt, men det er også virkelig godt for hjernen. Vi laver en masse planlægning i hovedet. Man skal både koordinere sit hoved, sine hofter, fødder, skuldrer og sit hoved. Så det træner også hukommelsen.”
”Det er til alle personer, alle kulturer og alle køn. Det er til alle. Det er en meget åben danseform, men det er nok mere særligt for kvinder, fordi det er forankret i noget kulturelt, hvor det oftest var noget kvinder gjorde sammen. Kernen i mavedans er det sociale, at man har det sjovt med at danse sammen med andre,” fortæller Katherine om den særlige kulturhistoriske baggrund for mavedans.
”Man kan altid justere dansen, hvis man ikke er så erfaren eller har nogle grænser som følge af skader. Der er altid en simplere version, så alle kan være med,” fortæller Katherine og fortæller endda, at man sagtens kan lære at rulle med maven. Er du blevet nysgerrig og overveje at prøve det af derhjemme, før du tilmelder dig et hold, så kommer her en god guide til at komme i gang!
Som en ekstra lille bonus har Katherine samlet sine 3 yndlingsnumre at danse mavedans til. indtil du igen skal ned til undervisning hos FOF.
Vil du gerne gå til mavedans eller anden form for bevægelse?
Find aktuelle hold nær dig i Horsens, Hedensted, Vejle eller Billund her.