Skip to content

Vær' opmærksom på at vores kontor og telefoner er lukket fra og med fredag d. 28. juni og først åbner igen torsdag d. 1. august kl. 13.00. Hjemmesiden holder ikke ferie og er klar til at betjene dig. Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev via linket til højre. God sommer og på gensyn.

Tilmelding til nyhedsbrev

Isens historie

Med udgangspunkt i ”Isbogen” (Gyldendal, 2023) fortæller forfatter og journalist Victor Boy Lindholm og klimaforsker Sebastian Mernild om isens mystik og videnskaben bag. Det er en fortælling om isens fortryllende verden, om eventyr og prøvelser i et vanvittigt element, og om hvordan den påvirket jordens lange historie og formet de landskaber, vi ser i dag. Is er afgørende for jord og for vores liv, men hvad er det nu lige is i grunden er?

Victor Boy Lindholm og Sebastian Mernild byder på til et underholdende og livsbekræftende foredrag, der beretter om isens enorme indvirkning på vores fælles historie.

Sebastian H. Mernild, ph.d. og dr.scient., er glaciolog, professor i klimaforandringer og leder af SDU’s klimacenter. Han har tidligere været administrerende direktør ved Nansen Centeret i Bergen og prorektor ved Syddansk Universitet. Desuden har han været forfatter på de to sidste hovedrapporter for FN’s Klimapanel, og så er han medforfatter til bogen ”Da kulden forsvandt” (2022). I 2018 modtog han DR’s formidlingspris, Rosenkjærprisen.

Victor Boy Lindholm er forfatter og journalist. Han skriver om vores forhold til verden ved at undersøge begreber som natur, maskulinitet, økologi og kapitalisme.  Han har udgivet syv bøger, bl.a. essaysamlingen ”Stræk Tiden” (2020) og romandebuten ”En del af hjertet går ud af kroppen” (2022). Hans seneste bog er ”Isbogen”, der er skrevet i samarbejde med Sebastian Mernild.