Skip to content
Tilmelding til nyhedsbrev

Kunsten at blive en familie

Et barn bliver født og dermed en ny begyndelse. Når et barn fødes, bliver de fleste af os rørte. Vi røres over det lille nye liv og føler trang til at beskytte og følge det lille barn. Men hvordan bliver vi betydningsfulde hjælpere for barnet, som forældre og som bedsteforældre i en tid, hvor vi oversvømmes med information om børneopdragelse og forældreskab? Der kan det være svært at navigere rundt. Forvirringen over det utal af muligheder, vi møder, kan gøre os rodløse som barnets nære og det kan være svært at mærke, hvad der er vigtigst for barnet. Vi støder måske ind i afmagt, i fht. tidligere episoder, der har været, dels hos far og mor familien, men også i anden generation.

De færreste familier er uden konflikter og de kan dukke op med fornyet kraft, når der bliver født et barn. Hvordan håndterer vi det, som forældre og bedsteforældre, så det ikke bliver en opblussen af ubehandlede konflikter, uden løsning.

  • Så er du/I nysgerrige på, hvordan I som forældre eller bedsteforældre finder jeres egen vej ind i familierelationerne?
  • Hvordan I bevarer kontakten til jer selv, barnet og bliver til glæde for barnets udvikling?
  • Bliver du/I nysgerrige efter at vide mere om, hvordan I igennem samarbejde kan støtte og udvikle jeres forhold, til glæde for det lille nye menneske og til glæde for hinanden, indbyrdes i familien?

Så kom til foredraget og hør om sammenspillet, mellem vores viden om barnesudvikling, samfundets børnesyn, familiestrukturer og dynamikker. Og sidst men ikke mindst, hvad har barnet brug for fra forældre og fra andre nære personer.

==> Se flere muligheder for at arbejde videre med kunsten at blive en familie her: Familie relationer