Skip to content
Tilmelding til nyhedsbrev
Snittede skeer

Lær at snitte en ske

Lær at snitte en ske

Oplev den fantastiske verden af grøn sløjd sammen med Jostein Åseng! Lær at skabe smukke, håndskårne skeer ved hjælp af snitteknive, sav og økser på et spændende kursus hos FOF Sydøstjylland. En unik mulighed for hygge, afslapning og kreativ udfoldelse i et inspirerende og inkluderende miljø. Tilmeld dig nu for en dag med sjov og dygtiggørelse i naturens tegn! 

Hvad lærer du på dette kursus?

På kurset lærer du at snitte din egen ske. Udgangspunktet er at lave en spiseske, men du kan vælge at lave en lille grydeske, serveringsske eller måleske til f.eks kaffe, hvis du hellere vil det. Vi arbejder med træ, der nyligt er fældet og du introduceres til, hvordan der med enkle håndværktøj kan laves funktionelle, stærke og smukke skeer. 

Hvad lægger vi fokus på?
Der vil være fokus på effektiv arbejdsteknik med økse, kniv og skekniv, samt på sikkerhed, design og enkel udsmykning.
Vi arbejder med træ der er fældet kort tid inden, og her introduceres du til hvordan der med enkle håndværktøj kan laves funktionelle, stærke og smukke skeer. 
Der vil være fokus på effektiv arbejdsteknik med økse, kniv og skekniv, sikkerhed, design, samt enkel udsmykning. 
Der vil også blive en kort indføring i slibning af værktøj.

 

Hvem kan deltage?

Kurset er for deltagere fra 16 år og op. Max. 10 deltagere. Der er indlagt 60 min. til pauser.

Praktisk:
På kurset vil der være muligt at låne det nødvendige værktøj mod et gebyr på 75 kr. Hvis du selv har velegnet snittegrej, er du selvfølgelig velkommen til at medbringe dette. Selve kurset afholdes på Højvangskolen, Højvangsallé 20, 8700 Horsens. Om vi er ude eller inde, afhænger af vejret. Medbring derfor praktisk tøj til indendørs og udendørs brug.

Send venligst efter tilmelding mail til Jostein Åseng, jostein.aaseng@gmail.com, om du selv medbringer værktøj eller du ønsker at leje snittegrej og om du er venstrehåndet eller højrehåndet.

Nærmere mødested fremsendes få dage før afholdelse.

Husk også mad og drikkevarer.

Læs at snitte en ske med Jostein hos FOF i horsens