Skip to content
Tilmelding til nyhedsbrev

Årstidens høst

Lær hvordan du kan anvende urter, planter og blomster

Dette er også et kursus for dig, der vil opleve et mylder af blomster, farver og et væld af bier, sommerfugle og insekter i to naturtyper, hvor der arbejdes med balance og naturlige processer.

Naturen er fuld af vitaminer, frisk luft, bevægelse og sjove oplevelser, og det kan du blive en del af, når du tilmelder dig de 6 kursus gange, hvor 3 gange foregår i Ullas skovhave og 3 gange hos Anne på Østbjerglund i urørt natur.

Ved hver møde gang henter vi friske urter til en kop the. Forskellige mynter, bronzefennikel, citronmelisse, brombær blade m.m.

Mødegangene er som følger:

 1. Ullas skovhave: Tapning af birkesaft og fremstilling af urtesmør af ramsløg, vinter portulak, bronzefennikel og strandkarse m.fl. pyntet med martsviol

 2. Østbjerglund: fremstilling af urte- eller urtesalt af timian, spansk kørvel, sødskærm, brændenælde, mirabelleblomst m.fl

 3. Ullas skovhave: fremstilling af urtedressing og tzatziki af skovhavens flerårige urter pyntet med skovhavens spiselige blomster.

 4. Østbjerglund: fremstilling af urtepesto og bøgesnaps (fattigmands cognac)

 5. Ullas skovhave: fremstilling af urtesuppe over bål af bl.a. spansk kørvel, ramsløgskapers, flerårig løg, oregano, brændenælde m.m. Opgravning af aflæggere til egen have

 6. Østbjerglund: fremstilling af hostesaft af lancet vejbred eller brændenælde-gnocchi
 

UNDERVISERNE:

Jeg hedder Ulla Karmann og har altid haft en passion for at sanke vital mad i naturens skattekammer. Er oprindelig sygeplejerske og har efteruddannet mig i naturterapi og spiselige planter. For lo år siden anlagde jeg min egen madskov efter permakulturprincipperne. Skovhaven er fyldt med skønne nødder, frugter, bær, flerårige køkkenurter og spiselige blomster. Denne overflod af naturens gaver vil jeg gerne dele med dig. Når du kommer her går vi på opdagelser og smager på årstidens skattekammer. I lærer om de spiselige planter og flerårige grøntsager. Jeg vil også gerne fortælle hvilken sundhedsfremmende effekt planterne har. Vi sanker og laver workshops med bl.a. birkesaft, urtedressing, skovhavesalat, urte-the, urtesmør, urtebrød over bål og meget mere.
Adresse: Ullas skovhave, Kærvej 5, 6040 Egtved.

Se mere på ullasskovhave.dk


 

Jeg hedder Anne Stoklund Larsen, jeg er uddannet miljøplanlægger og elsker at bo midt i 18 ha. urørt natur på Østbjerglund. Her tilbyder naturen de dejligste oplevelser, biodiversitet og en rigdom af urter og blomster. Vi skal på naturvandring og sanke vandmynte fra kildevældet og røllike på overdrevet. Du vil lære om urternes egenskaber og særlige kendetegn. Hvordan du indsamler og opbevarer dine urter og ikke mindst hvordan du anvender dem til snaps, tinktur, urtete eller i  madlavning.
Adresse: Østbjerglund, Bjerregårdsvej 13, Hørup, 7300 Jelling

Læs mere på Østbjerglund.dk  

 

Information

 • Dato 16.04.2024-25.06.2024
 • Adresse Ullas Skovhave, Egtved
  Kærvej 5
  6040 Egtved
 • Bemærkninger Medbring: Tøj og sko efter forholdene. Materialeudgift på kr. 20,- pr. gang som afregnes direkte med underviseren. Vær venligst opmærksom på de 2 adresser: - Ullas skovhave, Kærvej 5, 6040 Egtved- Østbjerglund, Bjerregårdsvej 13, Hørup, 7300 Jelling

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 16.04.2024 18:30-20:30 Ullas Skovhave, Egtved Ulla Karmann
2 Tirsdag 30.04.2024 18:30-20:30 Østbjerglund i Jelling Anne Stoklund Larsen
3 Tirsdag 14.05.2024 18:30-20:30 Ullas Skovhave, Egtved Ulla Karmann
Se alle Se færre

Ulla Karmann og Anne Stoklund Larsen