Skip to content
Tilmelding til nyhedsbrev

Den spiselige skovhave

Den spiselige skovhave

På kurset vil du lære:

  • Hvad en skovhave er?
  • Hvordan planterne naturligt spiller sammen?
  • Hvorfor en skovhave er klimavenlig?

Der vil være rundvisning i sensommerens og forårets skovhave. Her fortæller jeg om erfaringerne med at sætte planterne sammen i de forskellige lag i haven. Her kan man se eksempler på forskellige skovhavebede til inspiration for parcelhushaven. I skovhaven bliver der dyrket nødder, frugt, bær, flerårige grøntsager, spiseligt bunddække og spiselige blomster. Alt efter årstiden er der mulighed for at se og smage på forskellige urter. Udetøj efter vejret.

For 29 år siden købte vi et nedlagt gartneri med 3 tønder land med eng, skov og have ved landsbyen Ågård, vi plantede nødde- og frugt træer og mere skov og blev selvforsynende med strøm og varme gennem sol og træ.

Jeg har altid hentet vilde urter og dyrket grøntsager og frugt i haven. I 2014 var jeg på skovhave-kursus og siden da har jeg været i gang med at omlægge et område på 4000 m2 til en spiselig skovhave med hønsegård m.m.. Det er en løbende proces, og der er planer om yderligere udvidelse. Det giver mening for mig at lave en skovhave, da jeg kan hente frisk vital mad i haven året rundt, genopbygge jordens humus lag, modvirke klimaforandringer ved at lagre CO2, og så er det et sted, hvor det er rart at være både for mennesker, dyr og insekter. Der er ingen bar jord i skovhaven og dermed mindre vedligehold.

 

Undervisningen foregår i Ulla´s nye 49 m2 orangeri + have-rundgang. Der udleveres materiale om skovhaver.

Se orangeriet her: 

Se mere her på Ullas hjemmeside: Ulla´s skovhave