Skip to content
Tilmelding til nyhedsbrev

Smertefri bevægelse - hensyn.

Neuro-motorisk træning for smerteramte - hensyntagende undervisning.

Det her er holdet for dig, der lever med smerter (langvarige / kroniske / tilbagevendende) og som savner aktivitet og bevægelse i din hverdag – uden at smerterne blusser op.

Træningen dæmper smerter og spændinger, forbedrer koordination og balance og giver dig glæden ved bevægelse tilbage.

Smerter fører til kompensering: Bevægelse omkring det smertefulde sted reduceres og erstattes med øget aktivitet i andre muskler og led. Din hjerne programmerer denne kompensering udenfor din vilje og bevidsthed, og så længe smerterne er akutte, er det en hensigtsmæssig mekanisme.

Kompensering er imidlertid en hyppig årsag til, at smerter ikke går over igen. Når kroppen kompenserer, sker der neurologisk set det, at hjernens kontakt til dele af kroppen forringes. Dårlig neurologisk kontakt til kroppen kan skabe øget sårbarhed overfor smerte og overbelastning. Man vil f.eks. opleve, at helt almindelig og sund aktivitet eller hverdagsbevægelse giver symptomer på overbelastning (smerte og træthed). 

Denne form for ’overreaktion’ kan være udtryk for, at hjernen mangler gode signaler fra kroppen. Og gode signaler fra kroppen er præcis, hvad vi giver hjernen på dette hold. 

Med øvelserne bringer vi roligt, kontrolleret og smertefrit kroppens led ud i samtlige (smertefri) yderstillinger, og giver derved hjernen ’de brikker’ den har manglet for igen at kunne programmere hensigtsmæssig og smertefri bevægelse. 

Tidligere deltagere på holdet melder om færre smerter og spændinger, bedre balance og kropsfornemmelse, større glæde og tryghed ved bevægelse.

Forløbet lærer dig:

  • en tryg og smertefri vej til bedre bevægelse
  • øvelser der genetablerer optimal led bevægelighed
  • at vælge de øvelser, der er bedst for dig lige nu
  • at tilpasse øvelser til dit udgangspunkt
  • at justere øvelser, så du kan skabe udvikling langt ud i fremtiden

Deltagelse på holdet kræver dit fulde fokus; målet er bedre neurologisk kontakt mellem hjerne og krop. Så husk at medbringe 1 stk. rimelig klar hjerne – og vær iført tøj du kan bevæge dig i.

Træningen foregår stående på gulvet (ved behov mulighed for at sidde) og kræver hverken styrke, smidighed eller kondition. Vi har fokus på høj præcision i øvelserne, og der er tid til individuel vejledning og hensyn. Derfor træner vi på små hold. 

Træningen udmærker sig ved stor effekt af beskeden indsats, og du kan godt gøre dig klar til at blive overrasket over, hvor LIDT der skal til, når man træner lidt MINDRE – men lidt BEDRE.

OBS: Med henblik på at kunne tilrettelægge træningen, så den passer bedst muligt til holdets deltagere, opfordres du til at sende mig en kort beskrivelse af din smerteproblematik før vi mødes første gang. Har du spørgsmål – eller er du i tvivl om, hvorvidt dette hold er noget for dig, så hører jeg også gerne fra dig.

 

Der er en gratis prøvetime, som du kan læse mere om og tilmelde dig, hvis du har tid og lyst Prøvetime 

 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 26.08.2024 16:30-17:30 FOF Vejle (Vinding) Sine Funder
2 Mandag 02.09.2024 16:30-17:30 FOF Vejle (Vinding) Sine Funder
3 Mandag 09.09.2024 16:30-17:30 FOF Vejle (Vinding) Sine Funder
Se alle Se færre

Sine Funder

Hjernegymnast & Smertemoderator

Mit navn er Sine Funder, og jeg er uddannet sygeplejerske og senetensbehandler. Jeg har siden 2007 arbejdet med behandling og rehabilitering af langvarige (kroniske) smerter – både i min egen klinik for smertebehandling, S-form i Vejle, og i forskellige firmaordninger.

Siden 2012 har jeg uddannet mig indenfor funktionel neurologi; hvordan man anvender viden om hjerne og nervesystem til reducering af smerter og optimering af bevægelighed. Teorien kan være lidt kompliceret – redskaberne er dog meget simple, og jeg forbløffes dagligt over, hvor gennemgribende effekt de har, når man bruger dem rigtigt.

I S-form arbejder jeg med behandling, træning og rådgivning – alt sammen ud fra den ufravigelige kendsgerning, at det er i hjernen og nervesystemet, bevægelse og smerte opstår og reguleres.

Jeg er svær at fange på telefonen – men du er velkommen til at sende mig en mail på s-form@s-form.dk